Helt Slut

Har precis gjort världens jobbigaste prov!! Dör typ.. Skrev typ 7 sidor på 50 minuter :o

I alla fall så har jag det värsta över nu och kommer kunna blogga så mycket bättre. Bra va? :)
Haha söt bild på lille busen


Sussie Träning

Sitter just nu i skolan, detta är då tidsinställt. Ska träna för Sussie idag kl.16.55, kul! Hoppas det går lika bra som igår. Ska rida på exakt samma känsla osv. Det blir nog super!
 
Tänkte lite och jag hade gärna behövt massa bloggtips från er på inlägg som ni vill att jag ska göra. Så kan jag skriva de kvällen innan och sätta på tidsinställt när jag är i skolan. Annars blir det så himla tråkigt! Så kom igen nu, massa tips på inlägg! Alla tips är bra :)
 



Dagens Ridpass

Åh kan inte hålla mig! Jag fick ta en paus från allt pluggande.. ;) Idag gick det så sjukt bra! Helena hjälpte mig och vi red på ridbanan. Hon har sagt att jag bara ska rida han rund och låg nu i en vecka med start idag. Det jag ska lära mig är att jag inte behöver ta så mycket i munnen utan att han ska bära sig själv och vara stadig. Till slut behöver man knappt hålla i tyglarna, han är så stadig med ett sånt stöd!
 
Det går knappt och förklara hur det känns, men det är en riktigt härlig känsla och det känns som att man sitter på toppen av en regnbåge typ.. Haha, jag är i alla fall riktigt glad nu! I alla fall efter detta ridpasset, annars allmänt är jag rätt irriterad på grund av en riktigt låg sak som hänt. Men det ska inte få trycka ner mitt bra humör :) 
 
Mamma filmade lite under passet och jag tänkte klippa ihop det i helgen. Ska bli en riktigt härlig helg! Har umgåtts lite med vänner i veckan men all min tid har typ gått till att plugga.. Men fyller 14 på söndag, så nice! Det ska firas :D
 

Hinner Inte

Hinner inte blogga idag.. Förlåt! Har ett prov imorgon och ska träna nu för Helena. Vi hörs imorgon :)


Länkning

Ni kommer väl ihåg goa Bella som gästbloggade från SM? Nu har hon skaffat blogg! Kolla in den på www.betov.devote.se :D
 


 

Vilodag

Har precis kommit hem från skolan, lång dag idag.. Idag händer inte så mycket, Jack ska vila och jag ska plugga. Åker till stallet vid 18 och pysslar om honom lite. Hörs ikväll :)


Gårdagens Outfit


Favorit Märken

Mina absoluta favorit märken i ridkläder måste nog vara Pikeur och Spooks! Grymt snygga grejer har dem. Pikeurs ridbyxor är bara såå fina! Spooks har ju massa fina kavajer, men också riktigt fina hoodies och vanliga ridtröjor. Älskar min bruna hoodie därifrån!
 
 
Om man ska tänka schabrak osv så är det nog HV Polo, Schöckemöhle eller Equiline. Kvalité, snyggt och stilrent! Jag bara älskar dessa ursnygga schabraken som Equline börjat göra med en blingbling rad i kanten av schabraken. Grymt fint! 
 
 
 
Hjälm mässigt är det Uvex. Har ju själv en sådan på tävlingar som jag bara älskar. Snygg med lite bling, den är riktigt bekväm och skön plus att den har ett system så att luften kommer in och så att det inte blir så varmt  och svettigt inuti hjälmen.
 
 
Detta är några utav huvudsakerna av de favorit märkena jag har! Håller ni med mig? 

Bildminne - Foto För Laila


Bilder sen oktober förra året! Är han inte vacker? :D
 

Helena Träning

Dagens träning för Helena gick hyfsat bra! Är nöjd med hur Helena hjälpte mig men Jack var riktigt stel och stark idag! Men efter att vi hade gjort övningar så lossade han sig. På slutet vart han fin! Blev lite så bara eftersom att jag snart haft Jack i ett år men det känns som att det kommer ta typ flera år att lära sig alla knappar :o Haha kanske inte riktigt så länge, men ni fattar.. 
 
Han är riktigt svårriden, men samtidigt så har alla mina tränare sagt att när jag kan rida honom helt så kan jag rida vilken häst som helst. Han är som en storhäst att rida, så det kommer bli lätt för mig när jag går över senare om några år. Vilket ju är bra i alla fall. Men när man väl får honom loss, stadig och rund så är han som en sagoponny! Så det är ändå värt allt kämpande, för tänk när jag får till det på tävling. Då jävlar! :D
 
Imorgon ska jag rida för Christine. Det blir ju som vanligt mest lösgörande och sådär. Den träningen är ju inte jobbig för honom, utan mest miljöträning då vi är i ett annat ridhus (Lillhagen som ligger lite längre bort) och han får se andra hästar och sådär. Sedan får han ett pass då han blir helt loss och fin vilket verkligen behövs. 
 
Bild från andra provridningen. 

Nästa Tävling

Som ni nog märkt så har det varit tävlingsuppehåll nu ett tag. Det är fortfarande ett tag kvar tills nästa tävling.. Den är i Ringsjöorten den 8/9 och klasserna är LA1 och LAP1. Längtar riktigt mycket, är supertaggad! Det kan behövas sådana här små uppehåll ibland så att man får tillbaka den riktiga gnistan igen och blir sådär extra taggad. Sedan har man ju gott om tid att träna upp sig och bli bättre än någonsin.
 
Ringsjoörten är typ ett lyckoställe för mig haha. Det går alltid bra där! Förförra gången blev jag trea med Luris och sist fick jag ett SM kval i FEI Lagtävlan med Jack (68 % utav en domare!!). Hoppas såklart att det går lika bra denna gången ;) 
 

This Or That

Emma:
Ponny/Häst
Dressyr/Hoppning
Tävla/Träna
Brun häst/Vit häst
Ridhus/Paddock
Nellie Berntsson/Nicholai Hollesen
Meeting/Vanlig tävling
Skolan/Stallet
Blå outfit/Orange outfit
 
Boklover: 
Cracker Jack/Österlunds Lurifax (kan inte välja mellan mina två älsklingar ju :o )
Tävling/Träning 
Nellie Berntsson/Linn Olsson 
Blogg/Dagbok 
Läderstövlar/Chaps 
Shorts/Långa byxor 
 
Frida:
Häst/Ponny
Rid kompisar/Skol kompisar
Tävla/träna
Rida ut/Hoppa 
Nellie Berntsson/Henrik Barry
Blogg/Facebook
Röd outfit/Blå outfit
Tights/Långa Byxor 
Meeting/Vanlig tävlingsdag
 
 
 Agnes:
Svart häst/Svart häst med tecken
Rida på ridbana/Ridhus
Spån/Torv
Glass/Godis
Hö/Hösilage
Pigg häst/Trög häst
 
Din Bella:
Bella/AM 
Katt/Hund 
Magic/Jack  (Magic är ju så jäkla fin men jag måste ju säga Jack, det e ju min prins)
Blond/Brunett 
Skåne/Stockholm 
Kille/Inte kille 
Jimmie/Oliver
Hehehe du vet vilka jag menar :* 
 
Josephine:
Dressyr/Hoppning
Häst/Ponny
Epichorses/Dressyrmupparna 
 
Olivia:
Videholm/Böckmann (Även om jag hade det sjukt kul på Videholm så trivs jag riktigt bra på Böckmann)
Sadel/Träns
Lindor/Skydd
Transport/Lastbil (Har en transport, men vill ju såklart ha lastbil hehe)
B/C ponny
A/D ponny
Hage/Box 
 


Dagens Ridpass

Red som sagt ett dressyrpass idag, ändrade mig i sista sekund precis som dagarna innan haha.. När jag satt upp var han skitfin, helt loss och allt! Sedan blev han lite stark i galoppen så jag fick traggla mig igenom det, och när det väl släppte var han som en dröm att rida! Helt med på alla signaler och bara stadig och rund i formen. Red nog i 40 minuter och bara lösgörande. Mycket tempoväxlingar och volter. Gjorde även rätt många enkla byten för att han skulle lyssna till 100 % när han blev stark. 
 
Imorgon ska jag träna för Helena, ska bli kul. Måste även sätta mig imorgon eftermiddag och plugga. Har ju redan fått inlämningar :o Aja, man har ju så mycket nytta av bra betyg i framtiden så det är det jag satsar på! Vill inte ångra mig om några år för att jag inte skötte mig i skolan och därför inte kan komma in på det jag vill ;) 
 

Dressyrpass På G


JH Collection

Hööks har ju nyligen släppt en ny kollektion, "JH Collection", som jag verkligen gillar skarpt! Jag tycker faktiskt att Hööks har förbättrats enormt med sin kvalité och sina grejer. Nu har de ju nästan allt och snyggt är det också - för det mesta i alla fall.
 

JH kollektionen innehåller allt möjligt från schabrak till västar. Snygga färger, designer och det är stilrent. Det bästa med JH kollektionen måste nog vara att man kan matcha med många av sakerna och den ursnygga loggan! Vad tycker ni om Hööks JH kollektion? (Klicka på bilderna för att göra de större)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vilodag

Det blev ändrade planer idag, han fick sig en vilodag och så blir det uteritt imorgon istället. Vart i stan större delen utav dagen och fick massa nya grejer med mig hem. Härligt!

Dock var jag ute och betade med honom så att han fick sträcka lite på benen. Han älskar verkligen gräs :o


Gårdagens Träning

Tränade för Sussie igårkväll vilket gick helt okej. Jag får ju fortfarande inte rida rörelser så vi övade på att ha han rak på långsidorna utan att trycka upp nacken. Efter ett tag så blev han jättefin!

Vi övade även på att jag skulle hitta stödet på vänster tygeln i höger varv. Har jättesvårt för att bara ha den stängd och stadig. Blev rätt irriterad på mig själv när jag inte fick ihop det.. Men det är något jag får fortsätta jobba med!

Idag ska jag till stan, måste ha nya höstkläder.. Jack ska ridas ut! Vi hörs


Update


Mot Stallet

På väg till stallet nu efter en lång skoldag, hörs sen :)


SM bloggning

Hej hej! Jag heter Clara Egholm Hebsgaard och tävlar/rider B-ponnyn Henfynyw Tywysog RWC 3 hah... Vi kan säga "Tuffe" . Jag och denna lilla ponnyn skulle tävla mitt första Sm . Jag packa hela Onsdagen och var riktigt rädd över att ha glömt något men det gjorde jag iaf inte..

Torsdag: Vi kom fram och skulle vetchecka efter 8 timmar. Våra ponnys kom igenom (min syster rider/red Extrem) och vi skulle ta och fixxa hästarna och rida på banorna. Tuffe kändes helt okej men blev bättre på slutet. Tuffe är hingst så han är inte så tittig för han är en riktig cooling.. Vi skulle inte stå på tävlingsplatsen utan på något annat ställe 20 min därifrån . Och det var ett riktigt mysig ställe! Med ute boxar vilket tuffe älska för så kunde han ju också hålla öga på allt! Vi packa ut osv... Och sedan så tog vi till det ställe vi skulle bo och var också jätte mysigt! 


Fredag: Jag skulle starta först av alla Sm deltagarna, Taggad som bara den! Jag var super nöjd med min ritt och tyckte jag red väldigt bra. Det var ett litet fel i en halt så tänkte han bakåt så jag fick fatta galopp direkt efter de där 6 sekunder. Men jag var riktigt glad och min ponny lika stolt som han alltid är... 

RESULTAT:

1. Sofie Andersson  Puccini 81  Willands RF  71,025%
2. Amanda Svanberg  Top Karentino  Willands RF  69,573%
3. Amanda Svanberg Lykkes Chester Willands RF 69,402%
4. Amalie Egholm Hebsgaard Extrem Åsbo RF 68,718
5. Lina Jönsson Danny Beau Särö RF 67,692%
6. Miranda Iderfors-Widell Bångens Valentine Årsta-Runsten 67,179%
7. Josefine Ivarsson-Mårtensson Top Nemo Willands RF 66,838%
8. Isabella Tovek Magic Golden Boy Himledalens RF 66,752%
9. Hannah Bengtsson-Larsen Eduward Everlövs RF 66,581%
10. Stephanie Linde Tequilla Star Willands RF 68,983%
Kat C.
1. Emma Tegelskär  Moelgarnedd Montana RW 114 Särö RF 71,750%
2. Kristian Elner Karfälts Adriana Osbyortens RF 68,833%
3. Alicia Carlsson Paulo Pan Grännabygdens RF 68,583%
4. Lina Dolk Oj oj Årsta Runsten 67,417%
5. Linnéa Holmgren Indiana Joe RS Grums 67,333%
6. Natalie Ekroth Milady G Årsta-runsten 67,167%
7. Jennifer Lindvall Prinsen Boji Särö RF 66,750%
Kat B.
1. Klara Svanberg Findus Willands rf 70,155%
2. Clara Egholm Hebsgaard Henfynyw Tywysog RWC 3 Åsbo RF  67,984%
3. Emma Lindén Stenbroåsens Ante Rydebäcks RF 67,674%
4. Elin Mattsson Monty Willands RF 64,496%
 
Lördag: Idag var det mitt och Tuffes favorit program och ett som passar Tuffe väldigt bra! Men tyvärr så i ena bakdelsväningen så skruvade han alla steg så det drog ner från 70 % till 63 % men vi klättrade upp till 67 % så jag är riktigt nöjd med % fast det grova felet. 
 
RESULTAT LÖRDAG: 
I kat D
1a. Sofie Andersson
2a. Amanda Svanberg
3a. Amalie Egholm Hebsgaard
I kat C 
1. Lina Dolk 
2. Alicia Carlsson
3. Kristina Elner
I kat B
1. Klara Svanberg 
2. Emma Lindén
3. Elin Mattsson
 
Jag kom till A-final och låg på ett brons. Det var riktigt pirrigt på mitt första Sm och sitta den kvällen till Söndagen och tänka tänk om jag fick brons...

SÖNDAG: Dagen då allt gäller , Tuffe var på tårna och jag var lite pirrig.. Jag var nöjd med SM och hela helgen . Dagens ritt var jag också nöjd med! Vi har kämpat och kommit hit och jag är så nöjd. Jag var lite rädd för att jag inte skulle få Bronset men när jag väl fick veta kom tårarana också min systers.. Jag var så himla glad 11 år och jag fick Sm brons! 

Kat D:
 

Guld Sofie Andersson Puccini 81 Willands RF  72 255

Silver Amalie Egholm Hebsgaard Extrem Åsbo RF  70 410%

Brons Amanda Svanberg Lykkes Chester Willands RF  69 890%

4 Isabella Tovek Magic Golden Boy Himledalens RK  68 373%
5 Lina Jönsson Danny Beau Särö RF  68 247&
6 Miranda Iderfors-Widell Bångens Valentine Årsta-Runsten  67 911%
7 Stephanie Linde Tequilla Star Willands RF 66 685%
8 Hannah Bengtsson-Larsen Eduward Everlövs RS 66 297%
9 Josefine Ivarsson-Mårtensson Top Nemo Willands RF 66 051%
10 Julia Wesén-Cosmo Jonny Be Good Åsbo R  65 902%
11 Victoria Darling Bjirmen´s Tsjalling Willands RF  65 346%
12 Wilma Björk Zidan Åsbo RF  64 791% 

Kat C:

 

GULD Emma Tegelskär Moelgarnedd Montana RW 114 Särö RF  69 314%

SILVER Alicia Carlsson Paulo Pan Grännabygdens RF  68 303%

BRONS Kristina Elner Karlsfälts Adriana Osbyortens RF  68 224%

4 Lina Dolk Oj Oj Årsta-Runsten 67 431%
5 Natalie Ekroth Milady G Årsta-Runsten 67 229%
6 Moa Södergren Adrenalin Djurgårdens RK  66 789%
7 Linnéa Holmgren Indiana Joe RS Grums  66 674%
8 Jennifer Lindvall Prinsen Boji Särö RF 66 130%

 

 

Och sist och helt klart minst Kat B:

GULD Klara Svanberg Findus Willands RF 70 754%

SILVER Emma Lindén Stenbroåsens Ante Rydebäcks RF  69 963%

BRONS Clara EgholmHebsgaard Henfynyw Tywysog RWC 3 Åsbo RF 67 356%
4 Elin Mattsson Monty Willands RF 66 685%
5 Viktoria Wåhlin Tovdal´s Minitu Rånäs RK 63 742%


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett par bilder konmmer nu på min andra ponny Extrem . 

 

 

 

 

 

 

 

Tack för att jag fick gäst blogga här på din fina blogg Alice ! Hej då! :) 


Skrittrunda

Har inte riktigt tid att blogga nu, men tog en skrittrunda idag. Det blåste rätt mycket så det kändes bra att skritta ut istället! Imorgon blir det träning för Helena & sen förmodligen malmöfestivalen på kvällen! Wiie, tagga


Sjuk Skoldag

Haha riktigt kul skoldag idag faktiskt.. Vi började typ med att ha poängjakt i lag och jag var med Fanny, Viky, Elin, David och Fabian. Man fick ett papper med massa ställen i hela Ljunghusen som man skulle cykla till och fota. Alla var tvungna att vara med på bilden så man fick fråga såna random personer om de kunde fota haha. Man skulle typ fotas med en båt, så vi frågade sådana holländska som satt i en båt och så sa de att vi skulle hoppa i båten för det var bättre bild då.. :o (vi fick till och med extra poäng för det, hihi)
 
Vi vann i alla fall tävlingen, grymt! Sedan åkte vi till stranden för att spela beachvolleyboll och bada. Sjukt skön klass har jag! Det gör liksom skolan roligare när man umgås med härliga och roliga personer, hiss till er. Nu ska jag till stallet snart och rida ut tror jag. Mysigt! Vi hörs sen.
 

Summerar Dagens Pass

Super!! Så nöjd. Tränade ju för Christine idag och det gick jättebra verkligen. Vi gjorde inga rörelser och tog det lugnt, men vi jobbade mycket med tempoväxlingar i galoppen och att flytta bakdelen i skritt.

Han blev så rund och fin! Helt loss. Vilken känsla och vilken träning.. Imorgon blir det en uteritt på schemat! :)


Saknar Meeting

Gud vad jag saknar att vara på meeting! Både derbyt och Jönköping vart så himla underbart! Ha hästen uppstallad, bo på hotell i närheten, umgås med alla vänner hela tiden, göra roliga saker på kvällarna, spänningen att rida flera dagar och aallt.. Det blir som en helt annan upplevelse, så himla kul. 
 
Speciellt att man får umgås med sina tävlingsvänner i tre, fyra dagar är superkul. Man har ju inte möjligheterna att träffas alls lika ofta då man inte bor nära oftast. Då stöttar man varandra om det går dåligt, peppar om det behövs och delar glädje om det går bra tillsammans med dessa underbara vänner! Jag har ju vanliga vänner utanför hästlivet också men just dessa tävlingskompisarna har man så mycket gemensamt med, man går ju igenom exakt samma saker och då blir det ännu roligare! 
 
Mitt nästa meeting är i Nordhalland vecka 44. Verkligen långt kvar.. Det är egentligen Lag SM men jag rider ju inte i något lag, så jag är bara där för att rida individuellt. Superkul ska det bli, har aldrig varit där förut så det blir spännande. Nästa år dock, då har jag bytat klubb och är med i ****'s lag om allt går som planerat :D Någon av er som ska till Nordhalland eller var på derbyt eller Jönköping?
 
 
Bild från Jönköping
 

This Or That

Bomba med This or That som jag kan svara på ikväll i detta inlägget! Svarar kanske till och med i videoinlägg om ni ger många förslag.. ;)
 

Dagens Ridpass

Red lösgörande på ridbanan idag vilket gick väldigt bra! Jag kände redan från början att han var med mig, loss och fin. Inte alls stel! Skrittade en lång stund, gjorde lite trav övergångar. Han var också fin i traven när jag travade fram, framåt och lyssnade superfint. 
 
Tog galopp också idag, rätt mycket med pauser. Man märker verkligen skillnad när man galopperat och han fått leda till sig, så fin han blev efter det! Då blir han liksom ännu rundare och loss. Jag red inte så intensivt och inte så länge heller eftersom att det var så varmt idag :o 29 grader klockan 18 liksom! 
 
Spolade av honom länge efteråt och speciellt på benen. Pysslade om honom lite extra, hihi. Imorgon blir det träning för Christine, blir väl lite samma ungefär som idag. Slutar skolan redan kvart i två imorgon, skönt. Vi hörs då! 
 

Ny Vecka

Veckans planering ser ju annorlunda ut nu eftersom att man måste hinna med skolan, läxor osv. Men jag har ju lyckats förut så det kommer ju gå detta året med! Får ju betyg nu eftersom jag börjar åttan så jag måste verkligen skärpa mig lite extra. Planeringen ser i alla fall ut såhär:

Måndag: Lösgörande
Tisdag: Träning 
Onsdag: Skritta
Torsdag: Träning 
Fredag: Träning
Lördag: Lösgörande/Ut
Söndag: Ut
 
Detta blir nog en supervecka! Han känns faktiskt väldigt bra nu, så jag hoppas det håller i sig. Vårt schema i skolan är faktiskt grymt bra, speciellt om man jämnför med förra året. Nu är vår senaste dag halv fyra, förra året vart den senaste tio över fyra. Drygt! Längtar också lite extra dessa veckorna eftersom att jag fyller fjorton om mindre än två veckor! Hihi :D
 
 

Gästbloggning av Klara Antelli

Hejhej mitt namn är Klara Antelli jag är 14 år och tävlar på min D-ponny Felix på elit nivå. Jag har då fått i uppdrag av Alice, som driver denna fina blogg att blogga lite från SM 2012! Som ni kanske vet så har redan duktiga Isabella Tovek redan gjort ett inlägg om SM men här kommer ett till :) 
 
Jag, min mamma, min syster och min bästavän åkte faktiskt inte förns på torsdagen eftersom det tog typ bara tre timmar dit och jag känner min ponny ganska bra och han har enkelt för sig att landa på nya miljöer osv. Men iaf vi åkte runt lunch och var framme vi typ 4. Då gick jag först till seketariatet och "checka in". Alla ryttare fick en jätte snygg piké! Sen så lasta vi ut Felix vet checka och gick med han lite, sen var det dags för invigning! Det var en jätte fin invigning med sång och trumpet solo. Alla ryttare fick gå fram en och en och ta emot en påse med fina presenter i. Efter den fina invgningen var det dags att åka till hotellet för att checka in och gå och lägga sig.
 
Fredag: Först ut på det stora SM banorna var Clara Egholm Hebsgaard med snygga B-ponny hingsten Henfynyw Tywysog RWC3 som jag tävlade sm på förra året :) Den ponnyn är allt för underbar. Dom gjorde en jätte fin ritt på 67,894% jag och min ponny Felix skulle inte starta förens typ 12, jag blev så otroligt taggad av att se alla fina ekipage, kunde inte fatta att jag var med bland dessa ponnyer och ryttare! Jag hade inga som helst förväntnigar på varken mig eller Felix såklart vill man vara i toppen men det vet vi ju alla att det inte går. Jag var iaf nöjd med min insatts och slutade på ca 62%. Vann gjorde duktiga Sofie Andersson och snygga Puccini. Resultat listan såg ut så här:
Resultat Fredagen: 
Kat D.
1. Sofie Andersson  Puccini 81  Willands RF  71,025%
2. Amanda Svanberg  Top Karentino  Willands RF  69,573%
3. Amanda Svanberg Lykkes Chester Willands RF 69,402%
4. Amalie Egholm Hebsgaard Extrem Åsbo RF 68,718
5. Lina Jönsson Danny Beau Särö RF 67,692%
6. Miranda Iderfors-Widell Bångens Valentine Årsta-Runsten 67,179%
7. Josefine Ivarsson-Mårtensson Top Nemo Willands RF 66,838%
8. Isabella Tovek Magic Golden Boy Himledalens RF 66,752%
9. Hannah Bengtsson-Larsen Eduward Everlövs RF 66,581%
10. Stephanie Linde Tequilla Star Willands RF 68,983%
Kat C.
1. Emma Tegelskär  Moelgarnedd Montana RW 114 Särö RF 71,750%
2. Kristian Elner Karfälts Adriana Osbyortens RF 68,833%
3. Alicia Carlsson Paulo Pan Grännabygdens RF 68,583%
4. Lina Dolk Oj oj Årsta Runsten 67,417%
5. Linnéa Holmgren Indiana Joe RS Grums 67,333%
6. Natalie Ekroth Milady G Årsta-runsten 67,167%
7. Jennifer Lindvall Prinsen Boji Särö RF 66,750%
Kat B.
1. Klara Svanberg Findus Willands rf 70,155%
2. Clara Egholm Hebsgaard Henfynyw Tywysog RWC 3 Åsbo RF  67,984%
3. Emma Lindén Stenbroåsens Ante Rydebäcks RF 67,674%
4. Elin Mattsson Monty Willands RF 64,496%
 
På fredagkväll var det ryttarfest men tyvärr hann vi inte köpa biljetter i tid så det blev en mysig middag på hotellet, det va minst lika trevligt! Sen var det hopp i säng för att vila inför morgon dagen :)
 
Lördag: Jag kännder mig mer taggad än någonsin, Felix kändes super på framridningen. Inne på banan tappar man såklar lite men jag kände mig ändå nöjd. Slutade på 64% kom inte med till finalen men vi var nöjda ändå!
Inte mycket till ändring i toppen :p
Kat. D
1a. Sofie Andersson
2a. Amanda Svanberg
3a. Amalie Egholm Hebsgaard
I kat C
1a. Lina Dolk
2a. Alicia Carlsson
3a. Kristina Elner
I kat B
1a. Klara Svanberg
2a. Emma Lindén
3a. Elin Mattsson
 

Söndag: Det var dags för final B-ponnyerna red La: P0, C-ponnyerna red FEI mästerskap och D-ponnyerna red till deras fina kürer! Jag red ju "b-finalen" som jag kallar det och jag fick 64% med många missar, super nöjd ändå! Kom precis utanför placering!
Iaf slut resultatet för D-ponnyerna blev så här:

Guld Sofie Andersson Puccini 81 Willands RF  72 255

Silver Amalie Egholm Hebsgaard Extrem Åsbo RF  70 410%

Brons Amanda Svanberg Lykkes Chester Willands RF  69 890%

4 Isabella Tovek Magic Golden Boy Himledalens RK  68 373%
5 Lina Jönsson Danny Beau Särö RF  68 247&
6 Miranda Iderfors-Widell Bångens Valentine Årsta-Runsten  67 911%
7 Stephanie Linde Tequilla Star Willands RF 66 685%
8 Hannah Bengtsson-Larsen Eduward Everlövs RS 66 297%
9 Josefine Ivarsson-Mårtensson Top Nemo Willands RF 66 051%
10 Julia Wesén-Cosmo Jonny Be Good Åsbo R  65 902%
11 Victoria Darling Bjirmen´s Tsjalling Willands RF  65 346%
12 Wilma Björk Zidan Åsbo RF  64 791%

Grattis till er alla!

Slutresultatet Kat C. 

GULD Emma Tegelskär Moelgarnedd Montana RW 114 Särö RF  69 314%

SILVER Alicia Carlsson Paulo Pan Grännabygdens RF  68 303%

BRONS Kristina Elner Karlsfälts Adriana Osbyortens RF  68 224%

4 Lina Dolk Oj Oj Årsta-Runsten 67 431%
5 Natalie Ekroth Milady G Årsta-Runsten 67 229%
6 Moa Södergren Adrenalin Djurgårdens RK  66 789%
7 Linnéa Holmgren Indiana Joe RS Grums  66 674%
8 Jennifer Lindvall Prinsen Boji Särö RF 66 130%

Och sist och även minst Slutresultatet av KAT B:

GULD Klara Svanberg Findus Willands RF 70 754%

SILVER Emma Lindén Stenbroåsens Ante Rydebäcks RF  69 963%

BRONS Clara EgholmHebsgaard Henfynyw Tywysog RWC 3 Åsbo RF 67 356%


4 Elin Mattsson Monty Willands RF 66 685%
5 Viktoria Wåhlin Tovdal´s Minitu Rånäs RK 63 742%

Grattis tjejer! Här fick guld medaljörerna ta sig ett dopp! :)

 

Under detta SM har jag lärt mig otroligt mycket, det va ju därför jag var där. Vill bara till lägga att jag har endast haft Felix i ett par månader och vi tog oss ända hit! för mig är det otroligt! Även om vi har en bit kvar på vägen! Älskade ponny!

Då tackar vi för oss! Och tack Alice för vi fick låna din fin fina blogg! Kram! Ni hittar mig på www.klaraantellis.blogg.se


Longering

Ändrade mig i sista sekund och valde att longera honom istället för att rida idag. Han var superduktig! Jag gjorde mycket övergångar från skritt till trav och trav till skritt. Använde mig bara av rösten och han lyssnade verkligen jättebra! När jag kände att han lyssnade på mig tog jag trav och gjorde tempoväxlingar i traven. Fram, tillbaka, fram, tillbaka. Inte samling eller ökad trav utan små tempoväxlingar så att han fortsatte ha fokus på mig. Han kan vara rätt jobbig i longeringen för att han viftar med huvudet, bockar och är helt ofokuserad så därför tog jag hela passet till att han inte skulle göra det. Vilket han faktiskt inte gjorde heller! Definitivt ett tips från mig om du har ofokuserade hästar när du longerar, gör övergångar från gångarterna och tempoväxlingar för att hela tiden ha deras uppmärksamhet.
 
Jag tog faktiskt lite galopp också. Mamma sa att vetrinären hade sagt att det gick bra från om med idag tydligen. Så jag lät honom galoppera i en lugn takt och gjorde även lite tempoväxlingar där med. Galopperade inte mycket alls, utan bara lite försiktigt nu till att börja med. Inte ett enda bocksprång, haha duktig kille :)
 
Bild från i början av 2012.

Söndag

Idag har jag än så länge inte gjort så mycket, vart tvungen att vara hemma då mopsen är här och jag är själv. Min syster kommer snart hem och då ska jag till stallet och rida osv. Tror jag rider ungefär samma som igår, måste lossa honom ordentligt! Ska inte galoppera honom än, gör det imorgon då det gått nästan en vecka. 
 
Ikväll ska jag träffa Emelie och vi ska sova och imorgon så fixar vi oss tillsammans inför skolan. Det ska bli kul, vi ses ju inte alls lika ofta nu när jag bytt stall. Men nu kommer vi ju ses varenda dag när skolan drar igång! Har massa vänner jag inte sett på hela sommarlovet som jag får träffa imorgon igen, hiss till det :)
 

God Natt

Hemma igen efter en super rolig konfa fest för Kajsa! Skrattade mig genom hela kvällen.. Nu ska jag sätta på en film och sen somna till den, standard ;)

Imorgon blir det sista sovmorgonen på länge, skolan börjar ju på måndag.. Ska ta vara på den! Vi hörs imorgon


Hemma

Nu är jag hemma igen efter tre mysiga dagar hos bästa Julia. Har haft det superbra, kommer lägga in lite bilder från dels när jag red Chippen och sådär. Men vi glömde skicka de igår så det får bli när det blir!
 
Har varit på stallet och ridit Jack nu också. Underbart att se han igen! Han gnäggade och kom galopperandes när jag kom till hagen! Det gör ens liv.. Pysslade om honom länge och väl och red sedan lite grann i paddocken. Eftersom han fortfarande är lite konvalecent i några dagar till så skrittade jag största delen utav passet och travade lite grann i lättridning. Red i 30 minuter ungefär. Han vart väldigt stel vilket man ju kan förstå eftersom han inte gått ordentligt på en vecka. Men han lossade med tiden och till slut så blev han superfin! 
 
Ska iväg på konfirmationsfest nu så kommer nog inte blogga så värst mycket mer idag tyvärr. Men nu när jag är hemma igen så kommer ju bloggningen bli som vanligt igen. Hade ju fullt upp hos Julia! 
 

Stannar En Natt Till

Uppdateringen suger.. Men ni får stå ut ;) Stannar en natt till här i Höör, har det supermysigt! Red ut på fina Chippen idag, hihi så kul :)


Hemma Hos Julia

Nu sitter jag hemma hos Julia i Höör efter en lång dag i stallet. Därför har det varit dålig uppdatering.. Har bland annat fått testa Chippen! Kommer skriva mer om allt sen när jag är hemma igen, för det hinner vi inte riktigt nu. Har massa bilder från idag att visa sen också! Men vi hörs senare för att nu ska vi äta :) 
 

Tävlingar Framöver

Nu är det ju som sagt tävlingsuppehåll i några veckor. Men efter det ska vi till Ringsjöorten, vet tyvärr inte vilka klasser.. Tror det är LAP1 och antingen FEI Inledande eller LA:1. Sedan ska vi till Nordhalland v.44, Åstorp, Åsbo, Skabersjö och även Lillhagen. Längtar tills nästa tävling! 
 

Dagen

Förlåt för den usla bloggningen idag! Men har verkligen haft fullt upp. Tyvärr kommer det nog inte bli mycket bättre under de närmata dagarna då jag ska till Julia i Höör och sova där från torsdag-fredag. Mysigt!

Det gick i alla fall super hos vetrinären och Jack skötte sig galant. Hon sa att det såg mycket bättre ut än när vi var där för 2 veckor sedan. Men eftersom att vi inte ska tävla nu på ett tag så fick han en liten behandling på vänster framkota. Endast tuppkam och pyttelite cortison. Han ska ut och gå imorgon med mamma, skrittas av min lillasyster på fredag (jag är ju i Höör) och sedan kan jag sätta igång med lite trav redan på lördag.

Skönt! Eftersom han ändå är 16 år och har några år på nacken så valde vi att göra en förebyggande behandling. Så absolut inte att det var allvarligt eller så. Ingen stor hälta, utan bara att han vart lite loj och inte stödde lika mycket på den kotan. Men han är alltså igång igen inom en och en halv vecka!


Mot Vetrinären

Bad update.. Förlåt ska bättra mig. Vi är på väg mot vetrinären nu för en koll så att allt är bra eftersom det är tävlingsuppehåll. Håll tummarna, puss


Tips På Donut/Håruppsättning

Tänkte visa hur jag gör min donut, eller håruppsättning som vissa kallar det! Min mamma brukar egentligen göra det på mig till tävlingar, men jag fick låna min lillasyster som lite hårmodell ;) Jag är inte så bra som min mamma, så det blir bättre när hon gör det.. Typ andra gången jag gör en donut men skit i det! Här är tipset!
 
Sakerna jag använder mig av
 
Steg 1: Sätt upp håret i en helt vanlig hästsvans. Den ska vara spänd, och inga bucklor! När man ska ha den under hjälmen brukar man oftast få göra den längre ner, men det skulle vi inte nu så det blev lättare att visa i normalhöjd.
 
Steg 2: Sätt i donuten runt hästsvansen.
 
Steg 3: Sprid ut håret över dounuten så att hela blir täckt. Sätt sedan ett gummiband runt om så att det håller.
 
Steg 4: Gör så många flätor beroende på hur tjock håret är. Det gör inget att de inte blir perfekta eller likadana för det syns inte sen ändå.
 
 
Steg 5: Med hjälp av hårnålarna lindar du runt flätorna runt donuten. Stick i hårnålar med jämna mellanrum så att flätorna sitter runt om på plats.
 
Steg 6: Sätt pärlnätet runt om donuten och sedan smyckesbandet runt om.
 
 
Steg 7: Det är upp till dig vilka nålar du vill ha i. Jag har rätt många olika att välja mellan, så jag valde några slumpmässiga fina snurror ;)
 
Resulat! Haha inte min bästa donut, men ni förstår ju i alla fall hur man gör nu hoppas jag.. Annars är det bara att kommentera! :)
 
Det är jätteviktigt att ha alla saker samlade på ett och samma ställe så man vet vart man har dem! Hehe jag är rätt mycket för att ha mina småsaker i plastbags.. Men här förvarar jag mina donut grejer i alla fall :)
Jag har köpt alla mina donut saker utav Cathrine Henrikssons dressyr butik på FHS.  

Promenad Med Finaste

Eftersom jag red imorse och han bara går ute till halv två, så fick det bli en promenad såhär på kvällen. Det blir ju så himla länge för de att stå stilla i boxen annars!


Bilder Från Flyinge

Bästa Frida fotade mig i Flyinge! Super snällt av henne :D Det var så mörkt i ridhuset så bilderna blev lite suddiga, men vad gör det? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tycker ändå att sitsen blivit bättre på tävling också! Den sitter ju bättre på träning såklart eftersom att man blir nervös och tappar sin ridning rätt mycket.. Men men, jag jobbar på det ;)
Kolla in Fridas blogg: www.friidafransson.blogg.se

På Väg Hem

Cyklar hem nu från stallet.. Tidig morgon idag med, tränade redan 9.30 :o Aja, har en bit kvar men när jag kommer hem blir det fett med stek!

Solen skiner, så nu ska jag bli bruun :D Berättar mer om träningen sen, den gick i alla fall jättebra!


Busa lite!

Nu när jag ändå är inne på Alice blogg tänkte jag busa lite! hehe
Jag vill bara säga att du hur hur bra som helst ALICE! Jag litar på dig till 100% och är hur glad som helst att vi lärde känna varan! Vi har alltid kul på tävlingar och ah! Vad ska man säga? Du är en super vän och dom som inte känner dig har verkligen missat en toppen vän! Jag har sagt många hemliga saker till dig och du säger verkligen inte det till någon annan, att veta att man har en sån vän betyder mer än att ha flera hundra vänner. Du är verkligen en sån vän som alla skulle behöva ha! Finns ingen annan som dig, Jag har väldigt många bra vänner som jag litar på till 50% men få som jag litar på till 100%. Och du är verkligen en av dom! 
Fortsätt jobba på med jack, det kommer motgångar för alla. Men det kommer bli super bra! Bardu kämpar och kämpar och kämpar! hehehe
 
 
Okej nu har jag inget mer att säga, mer än att jag ska äta mina popcorn och kolla på Wallander och tagga inför morgondagen! ;) woppa, ingen vet vad jag ska göra. hahahah synd ;)
 
Men aja puss på det alla Alice läsare! Hoppas ni vill att jag bloggar oftare! :*
 

Mysig Uteritt i Kvällsolen

Red ju som sagt ut idag.. Vilket tillhör ovanligheterna eftersom att det alltid slutar med att han försöker kasta av mig :o Han blir så laddad! Men jag tänkte ändå att jag skulle rida lite på fältet bakom hagarna och han skötte sig så himla bra! Inte ett ända bocksprång! Kunde till och med öka galoppen själv, utan att han drog iväg :D Stora framsteg idag alltså! Det var skönt för både mig och honom att göra något annat idag.. Det behövdes! Mamma fotade även lite bilder, så himla bra när man kan ha en liten fotograf med sig ;)
 
Imorgon blir det Christine träning på morgonen. Ska nog träffa vänner på dagen och även på onsdag. Vetrinären på ons kväll och på torsdag bär det av till Höör och bästa Julia! Ska bli supermysigt. Allt är inte bestämt än, men det lutar åt att jag kommer då :) Hoppas ni gillade goa Bellas bloggning, så himla snällt av henne att blogga så fint till mig. Bäst e du! <3
 
Jag glömde ridstövlarna hemma då jag putsade dem igår.. Så det är därför jag rider i stallskorna alla poliser där ute ;) Händer inte i vanliga fall.. Har sagt det innan men säger det igen, han är så snygg i rött! 
 
Så himla skönt att bara öka galoppen, känna vinden och strunta i formen.
 
Haha, han såg en hare här och blåste upp sig.. :o
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gästbloggning Av Lilla Mig

Okej, jag ska då gästblogga från SM 2012!
 
Jag heter Isabella Tovek och rider d-ponnyn Magic Golden Boy. Vet inte vad jag ska säga om mig själv, jag bor iaf på västkusten om någon vet vart det ligger? haha :) Men aja dags att börja då...
 
 
Vi började med att åka upp till Karlstad på onsdagen så Magic skulle kunna få vila lite innan tävlingen kör igång, vi kom iväg runt 3 någon gång så vi var inte frammen förrens halv 9 på kvällen. Vi var tvungna att stanna och vila i en halvtimme, så då passade jag på att ge Magic hö och lite betforvatten. Super bra tips om man vill att hästarna ska dricka! Ta bara lite betfor och häll sedan i mycket vatten! Funkar super. När vi kom fram så packade vi upp allting och gick ut och gick med Magic en stund. 
 
Stället var verkligen super fint, det låg precis vid vattnet så man kunde bada! (inte för jag gjorde det men ändå). Vissa badade med sina hästar, men Magic är livrädd för vatten! :) Stället hade även super bra banor, fibersand och det är verkligen ett super underlag! Så extra plus för det! Inte ofta man får rida på fibersand inom dressyren. Så stället var verkligen super fint, nära till allt. Dit kommer jag verkligen åka igen om jag får chansen! 
På torsdagen tog jag lite sovmorgon och gick inte upp förrens vid 10, då jag år lite frukost och sedan ut till stallet och fixade med Magic. Hjälpte Felicia att rida igenom Lotus också, sen red jag en stund och Magic var jätte pigg och fin! Sen var det dags för vet-checken och alla hästar gick igenom den! Så det var ju bra. Sen på kvällen var det invigning, vilket jag tyckte va helt okej, hahah! Sen grillade jag och mamma med, familjen Andersson, Svanberg, Mattson och Rimsäter! Super mysigt!! 
 
Sen var det tidigt i sängs för att upp dagen efter och börja tävlandet! 
För mig gick det inte alls bra.. Har nog aldrig vart så missnöjd i hela mitt liv, Magic bara sprang på och lyssnade inte så mycket på mig, men ändå så fick jag 66,75% och slutade 8a. Så var väl inte en jätte katastroff. Men ändå långt ifrån vad vi kan. Så det var bara att ta nya tag tills lördagen. Vann klassen gjorde duktiga Sofie!!
Resultat Fredagen: 
Kat D.
1. Sofie Andersson  Puccini 81  Willands RF  71,025%
2. Amanda Svanberg  Top Karentino  Willands RF  69,573%
3. Amanda Svanberg Lykkes Chester Willands RF 69,402%
4. Amalie Egholm Hebsgaard Extrem Åsbo RF 68,718
5. Lina Jönsson Danny Beau Särö RF 67,692%
6. Miranda Iderfors-Widell Bångens Valentine Årsta-Runsten 67,179%
7. Josefine Ivarsson-Mårtensson Top Nemo Willands RF 66,838%
8. Isabella Tovek Magic Golden Boy Himledalens RF 66,752%
9. Hannah Bengtsson-Larsen Eduward Everlövs RF 66,581%
10. Stephanie Linde Tequilla Star Willands RF 68,983%
Kat C.
1. Emma Tegelskär  Moelgarnedd Montana RW 114 Särö RF 71,750%
2. Kristian Elner Karfälts Adriana Osbyortens RF 68,833%
3. Alicia Carlsson Paulo Pan Grännabygdens RF 68,583%
4. Lina Dolk Oj oj Årsta Runsten 67,417%
5. Linnéa Holmgren Indiana Joe RS Grums 67,333%
6. Natalie Ekroth Milady G Årsta-runsten 67,167%
7. Jennifer Lindvall Prinsen Boji Särö RF 66,750%
Kat B.
1. Klara Svanberg Findus Willands rf 70,155%
2. Clara Egholm Hebsgaard Henfynyw Tywysog RWC 3 Åsbo RF  67,984%
3. Emma Lindén Stenbroåsens Ante Rydebäcks RF 67,674%
4. Elin Mattsson Monty Willands RF 64,496%
 
Sen på kvällen var det Ryttarfest! Brukar alltid vara trevligt och denna gången hade dom även god mat!! Brukar alltid vara konstig mat, men ah denna gången var det super gott! Sen vart det även tidigt i sängs denna kväll.
På lördagen red vi vårt sista kval för att komma till Final och vi d-ponnysar red FEI:S Mästerskap.. Och idag kom även min tränare Per dit! Idag gjorde vi en mycket bättre ritt och jag var helt okej nöjd när vi var klara. Med tanken på förutsättningarna inför SM! Men vi fick ihop 68,618% och slutade 5:a. 
Det var inte så stor ändring i toppen.
1a. Sofie Andersson
2a. Amanda Svanberg
3a. Amalie Egholm Hebsgaard
I kat C vann Lina dolk på fina Oj oj. Dom gjorde en super fin ritt! 
1. Lina Dolk 
2. Alicia Carlsson
3. Kristina Elner
I kat b vann duktiga Klara på Findus
1. Klara Svanberg 
2. Emma Lindén
3. Elin Mattsson
 
Och jag kom till final!! :D Och fick gå ut nästa sist i den klassen som var FEI:S ponnykür. 
Låg 5:a inför finalen så det var bara att ge allt inför finalen. Vi gjorde en ganska bra ritt men missade tyvärr piruetten och han tappade lite energi men jag var nöjd ändå och vi fick ihop 69,750% och slutade 4:a i den klassen. Vann klassen gjorde duktiga SOFIE! Som även tog hem guldet i KAT D.

Här har vi slutresultatet av Kat D av alla 12 som fick rida finalen (av 40) Det är alltså slutresultatet av alla 3 dagar!

Guld Sofie Andersson Puccini 81 Willands RF  72 255

Silver Amalie Egholm Hebsgaard Extrem Åsbo RF  70 410%

Brons Amanda Svanberg Lykkes Chester Willands RF  69 890%

4 Isabella Tovek Magic Golden Boy Himledalens RK  68 373%
5 Lina Jönsson Danny Beau Särö RF  68 247&
6 Miranda Iderfors-Widell Bångens Valentine Årsta-Runsten  67 911%
7 Stephanie Linde Tequilla Star Willands RF 66 685%
8 Hannah Bengtsson-Larsen Eduward Everlövs RS 66 297%
9 Josefine Ivarsson-Mårtensson Top Nemo Willands RF 66 051%
10 Julia Wesén-Cosmo Jonny Be Good Åsbo R  65 902%
11 Victoria Darling Bjirmen´s Tsjalling Willands RF  65 346%
12 Wilma Björk Zidan Åsbo RF  64 791%

 

Duktiga Emma Tegelskär som vann Kat C

 

Slutresultatet Kat C. 

GULD Emma Tegelskär Moelgarnedd Montana RW 114 Särö RF  69 314%

SILVER Alicia Carlsson Paulo Pan Grännabygdens RF  68 303%

BRONS Kristina Elner Karlsfälts Adriana Osbyortens RF  68 224%

4 Lina Dolk Oj Oj Årsta-Runsten 67 431%
5 Natalie Ekroth Milady G Årsta-Runsten 67 229%
6 Moa Södergren Adrenalin Djurgårdens RK  66 789%
7 Linnéa Holmgren Indiana Joe RS Grums  66 674%
8 Jennifer Lindvall Prinsen Boji Särö RF 66 130%

Och sist och även minst Slutresultatet av KAT B:

GULD Klara Svanberg Findus Willands RF 70 754%

SILVER Emma Lindén Stenbroåsens Ante Rydebäcks RF  69 963%

BRONS Clara EgholmHebsgaard Henfynyw Tywysog RWC 3 Åsbo RF 67 356%
4 Elin Mattsson Monty Willands RF 66 685%
5 Viktoria Wåhlin Tovdal´s Minitu Rånäs RK 63 742%

 

Så nu har jag berättat lite om SM, jag är helt slut och tänker absolut inte starta en egen blogg, den saken är säker. haha :) Har tyvärr inte heller så många bilder än, men jag kan lägga in dom när jag fått dom om jag får för ALICE???

Så nu har inte jag så mycket mer att säga! hehe Bjuder på några bilder på mig och Magic, hoppas ni orkar läsa allt! Vart långt och jobbigt :) menmen! :)


Mot Stallet

Nu ska jag till stallet och rida ut på min galning :o Hoppas jag sitter kvar, haha. Vi hörs senare ikväll! Jättekul att jag fått så många nya läsare och att ni kommenterar så bra! Får mycket mer blogglust :D

Planer För Veckan

Nu är det endast en vecka kvar av sommarlovet.. Får ångest samtidigt som att det ska bli rätt skönt att komma tillbaka till ens vanliga rutiner, träffa alla vänner som man inte sätt på lovet då och sådär. Men denna veckan ska jag försöka att hinna med mycket, samtidigt som jag måste varva ner och förbereda mig inför ett jobbigt år i åttan..
 
Ska förmodligen till Julia några dagar i veckan också! Ska bli såå kul! Tar med mig Jack dit, och så ska vi väl fota massor, rida och bara se till så att sommarlovet slutar som bäst :) På onsdag ska vi även till vetrinären för att se till ännu en gång så att allt är bra nu eftersom att vi ändå har tävlingsuppehåll. 
 

Stövel Tips

Är det bara jag som får sådana vita smutssaker på mina stövlar? Efter ett pass så blir de ju så smutsiga :o Jag frågade i alla fall mamma vad man skulle göra åt det, och hon sa att för att få bort det så skulle man ta en trasa med diskmedel och vatten och gnugga.. (Mobilbilder därav kvalitén).
 
Fattar ni vad jag menar med såna vita saker? Hehe
 
Började som sagt med att gnugga diskmedel och vatten med en wettex trasa på hela "foten" av stöveln. Tar aldrig på insidan eftersom det inte är läder utan ett trögt material, och inte heller på utsidan av skaftet för att det är ju glansigt och då tappar det sin glans.
 
Tog sedan en annan wettex trasa med vatten och gnuggade väck diskmedlet. 
 
Eftersom att man inte bara kan ha vatten och diskmedlet (då förstör man ju lädret) så fick jag ju använda mina vanliga putsgrejer också. Jag använder Petries "kollektion" haha eller vad man ska säga.. Imed att jag har Petrie stövlar fick vi det till och det funkar super! Rekommenderar starkt :D
 
Man måste även använda Creamen som är steg två i Petrie sättet. Det återfuktar och ger glans. Alla dessa saker
tar man endast på stöveln och INTE på skaftet om han har glansiga stövlar som mig. Med vanliga läderstövlar funkar det super.
 
För att få de extra glansiga och fina så tar man en helt vanlig nylonstrumpa och gnuggar på lädret. Jag brukar även ta en pyttelite våt wettex trasa innan på det glansiga och sedan nylonstrumpa över. 
 
Det sista steget är att man tar en så kallad dammvante över hela stöveln. Både med insidan och utsidan utav vanten. Det ger ett jäkligt bra resultat! Speciellt på det glansiga på stövlen, såå fint blir det. Egentligen har man ju en sådan här vante på hästarna, men det funkar minst lika bra på stövlar också. Stor hiss!

Fick ingen bra bild.. Men det blev i alla fall super bra. Man kan till och med spegla sig i det glansiga.. Då är det bra grejer! Gillar ni sådana hära tips? Vill ni ha fler? Kommentera med något du behöver tips på ;)

Andra Klassen Igår

Red ju som sagt även en LAP1 igår som gick jättebra. Jag red bara fram i cirka 25 minuter för att han gått en klass innan och även för att det var så himla varmt :o Han hade fått lite havre precis innan så han var såå pigg när jag satt upp! Han klarar egentligen inte havre men vi tänkte att vi ville pigga upp honom lite så att han inte skulle vara slö och trött inne på banan efter att ha stått i transporten så länge. 
 
Kände inte igen han på framridningen så jag blev lite orolig över hur det skulle gå på banan.. Men jag red igenom alla moment osv och det gick bra. Väl inne på collecting ringen så var det precis som att han visste att han skulle skärpa sig och göra sitt bästa inne på banan, så han lugnade ner sig och var jättefin! Red in på banan och fick startsignal, han var så fin! Tyvärr blev han skrämd precis innan jag skulle rida upp på medellinjen och jag fick lägga en stor volt så att han lugnade sig. Detta ledde till att han blev liite stark men annars jättefin. Hade inga missar utan det enda vart ju då att han var lite stark. 
 
Fick 6or och 7or rakt igenom, och är jättenöjd med att inte ha fått en enda 5a eller 4a på hela dagen! Fick även en hel del 8or i LA1. Det kändes också såå himla mycket bättre än i Jönköping!! Det var ju värsta cirkus ritten jämfört med detta haha. Men förväntade mig verkligen ingenting utan tänkte att allt över 60 % var bra. Resultatet landade på 65,0 % och jag blev jättenöjd! Det var längesen det gick så bra på en tävling. Gick in på en tredje plats efter min ritt där jag även slutade! Blev alltså tredje placerad utan 19 starter, vinnaren hade 67 % så det var inte långt ifrån.
 
Super nöjd med dagen, det kunde nog inte gått bättre! Nu har jag mycket mera självförtroende och glädje igen. Detta behövdes verkligen! Nu blir det ett långt tävlingsuppehåll på en månad ungefär innan vi är på det igen. Massa träning nu denna månaden, vi ska bli bättre än någonsin tills nästa tävling :D
 

SM Över

Så vart SM 2012 i Hammarö över för denna gången.. Även fast man inte vart där själv, har man typ hängt på Equipe hela helgen :o Jätteroligt för det har gått så bra för alla vänner! Bland annat kom Clara trea i kategori B, Emma vann kategori C, Sofie vann kategori D, Amalie 2a, Josefine 9a, Julia 10a och Bella 4a! 
 
Jag har i alla fall varit borta hela dagen och därför inte kunnat blogga.. Jack vilade idag så jag vart uppe hos honom och mockade, la upp mat och ryktade samt pysslade om honom lite :) 
 
 
Haha lite halvgullig bild från idag..

Grymt Lyckad Dag

Mer info senare! Världens bästa Cracker Jack, mitt hjärta!


Första Klassen

Har nu ridit första klassen! En LA1 som gick jättebra. Hade ju med mig Helena på framridningen och han var superfin där! Det vart jättevarmt och vi red fram lite väl länge, så han var lite trött & tappade det lilla extra där inne. Fick 65,789 % och ligger just nu 4a med 3 kvar. 23 starter totalt i klassen.

Hoppas verkligen jag blir placerad, det hade varit jättekul! Snart dags för LAP1 :)


Mot Flyinge

Nu sitter vi i bilen på väg mot Flyinge Rf med Jack i transporten. Satsar på att ha en bra känsla i bägge klasser, så klart vill jag ha placering - men jag har inga krav. Bara på mig själv, att sitsen ska vara bra och att han ska behålla lösgjordheten och rundheten i formen. Håll tummarna extra hårt kl.11.13 & 16.02 ;)


Fit For Fight

Okej, jag var nog lite väl hård mot mig själv i det förra inlägget.. Tog en lång dusch och fixade lite medans tankarna fick flyga runt. Nu känner jag mig fräsch och uppe på topp igen. Jag vet att jag kommer fixa SM 2013. Om inte något händer på vägen så är det absolut målet, och det ska nås. Ska verkligen inte få låta detta sabba min tävling imorgon, den ska jag göra till den bästa någonsin! Så kan alla i Karlstad se att jag kan också ;) Haha nej men jag måste sätta mina klasser där..
 
Det har varit en lång dag, så jag ska gå ner och dricka lite té som jag alltid gör när jag har mycket i huvudet. Har varit uppe sedan klockan 6 imorse så nu känner jag hur trött jag börjar bli.. Dagen har, förutom att fixa i stallet, så som bada Jack och fläta manen, träna osv, spenderats med goa Fanny. 
 
Upp tidigt imorgon med, start klockan 11.23. Helt ok, ganska bra starttid. Desto sämre är ju andra klassen som går 16.02.. Big no no till det alltså! Men, det är bara att bita i det sura äpplet eller vad man nu säger. Imorgon ska allt sitta, så nu ska jag ta det där teét och sedan få en god natts sömn. Det kan behövas! Ha det gott alla fina läsare :)
 

Känner Mig Ensam

Känner mig utanför, ensam och allmänt ledsen.. Alla vänner på SM denna helgen & jag då? Jo här sitter jag helt bortglömd.. Försöker hålla det uppe men nu sprack det. Jag vet inte varför men jag är så utanför och avundsjuk.

Aja, taggar Flyinge imorgon. LA1 & LAP1 bara för att känna igenom så att det funkar på tävling. Måste prestera imorgon så att jag får lite spotlight. Just nu känns allt bara så jävla orättvist.


Drömmer Mig Bort Till SM

Nästa ut är AnnaMalin, håll nu tummarna! Kom igen nu tjejen <3
 
 
Så här ligger det till i toppen.. Grymt duktiga tjejer allihopa! Heja Bella & Josefine! :D
 
 

Träning För Sussie

Tränade redan klockan 8.00 idag, tidigt :o Jack tyckte att vi kom alldeles för tidigt, så han vart lite trött idag när jag red och orkade inte riktigt jobba på som vanligt. Vilket man ju kan förstå, han hade ju knappast vaknat och ville mycket hellre mumsa gräs i hagen.. 
 
Han vart i alla fall duktig och fin ändå, även om han inte riktigt orkade hålla uppe det där lilla extra hela tiden. Men, efter träningen tog jag något varv i samlad trav och galopp på utebanan - och gud så fin han var! Då hade han minsann orken i sig.. Dessa djur alltså ;) 
 
Det känns i alla fall väldigt bra inför tävlingen imorgon, mycket bättre än vad det gjorde sist när vi skulle till Jönköping. Vi har med oss Helena till första starten imorgon, sedan har jag liksom 5 timmar emellan så det blev lite mycket för henne att stanna så länge. Men jag har i alla fall hjälp på framridningen i första klassen då han är som svårast :) Det ända negativt är att jag inte kan ha mina tävlingsstövlar.. Jag har inte riktigt lärt mig sitta ner i den nya sitsen med dem. Jag hade tävlingsstövlarna idag och det var en andledning till att han inte riktigt gick som han gjort i veckan eftersom att jag inte fick fram sitsen riktigt. Så det blir de vanliga stövlarna imorgon, ska se till att putsa upp dem så blir de nästan lika fina som mina andra ;)
 
Haha jag bara älskar denna bilden.. Mulen i vädret ;)

Blogg Tips

Ska tipsa er alla om min fina vän Lerkes blogg! Hon har två d-ponnier som hon satsar dressyr på och det går verkligen bra för henne. Lerke lärde jag känna genom Ditte lägret och hon är världens goaste tjej och hennes blogg är super. Ett stort bloggtips från mig! Håller även på med en ny header till henne :)
 
www.riciboy.blogg.se
 
 
 
Ska även tipsa om min goa vän AnnaMalin Lydéns blogg! Hon har precis startat den och haft mycket att göra inför SM så hon har inte riktigt kommit igång än.. Men jag tror hon kommer igång snart och då får ni vara beredda på att läsa! Lärde också känna AnnaMalin genom Ditte lägret i påskas och hon är världens underbaraste. Kika in och lääs!
 
www.annamalinlyden.blogg.se
 
 

OS Dressyr Final

Nu ska jag bänka mig framför OS finalen i London! Det blir många kürer att kolla på, och inte minst Patrik Kittels och Tinne Wilhelmsson Silfvéns! Det var la synd att Minna Telde hamnade på 20e plats utav de 18 som gick vidare, men jag tror hon är nöjd ändå.
 
Ikväll ska jag till stallet och rida, blir nog ridhuset. Ska finslipa inför helgens tävling. Sussie träning imorgon! Vi hörs :) 
 
 

Idé

Har en idé.. Nu när Ponny Sm snart är i full gång tänkte jag fråga några av mina vänner om de kanske ville gästblogga här om deras Sm helg sedan? Hade det varit intressant? Har redan fått napp utav en, men ni får inte veta utav vem ännu ;) Tänkte blanda mycket, men ungefär hur många hade ni velat skulle gästblogga och har ni någon speciell n ivill att jag ska fråga?
 
 

Träning För Christine

Tränade för Christine idag, vilket gick jättebra. Vi övade på att ha honom låg och rund som vanligt. Han vart jättefin och svarade bra för skänkeln. Ännu mer skänkelvikningar övade vi på, och det gick bättre idag haha. Det känns super nu inför tävlingen i Flyinge på lördag! 
 
Som sagt ska vi til Flyinge och tävla på lördag. Det blir bara en LA1 och en LAP1 för att stärka självförtroendet. Det har ju inte gått så jättebra på tävlingarna nu ett tag tillbaka, så vi har gått ner i klasserna lite nu under hösten för att vi ska hitta vår väg tillbaka. 

Alla mina vänner är ju på väg till Karlstad och Ponny SM 2012, och jag är så avundsjuk! Jag hade mest av allt velat vara där och tävla, eller i alla fall åka dit och titta och heja på mina fina kompisar. Önskar i alla fall er alla ett stort lycka till! Visa nu vad ni går för <3   
 
Sneakpeak från dagens photoshoot.. 

Emma Tegelskär

Ni kommer väl ihåg goa Emma Tegelskär som gästbloggade åt mig när jag var i London? Hon har äntligen skaffat en egen blogg, som ni alla måste följa! Verkligen ett bloggtips från mig: www.nattstad.se/emmategelskär
 
 
 
 
 
 

Gårdagens Pass

Igår red jag i ridhuset och det gick super! Han var loss och fin, och jag tränade på sitsen. Red utan stigbyglar hela passet. Tränade för en gångs skull skänkelvikningar, det är nog mitt största problem..

Eftersom jag ska rida en LA1 och en LAP1 i Flyinge för att få mer självförtroende måste ju skänkelvikningarna sitta! Men jag har jättesvårt för det för att han höjer huvudet och trycker upp nacken lite. Sedan tycker jag de är så tråkiga, så jag övar slutor istället.. Fel av mig jag vet. Så jag har typ ångest över dessa skänkelvikningar som finns i LA1..

Fast igår satt de efter ett tag. Får la bara öva mer denna veckan. Men en sak som jag märkte efter att jag gjort skänkelvikningar var hur rund och fin han blev efter det! Galoppen vart otrolig igår! Kunde bara sitta och hålla stadigt i bägge tyglar och göra halvhalter. Finaste ponnyn!


Skillnadsbilder

Som sagt, mycket har hänt med min sits den senaste veckan. Det har verkligen varit prio ett! Jag tänkte visa skillnadsbilder så att ni får se hur mycket det verkligen ändrat sig. Jag har medvetet valt att visa de bilder där jag inte sitter som sämst, men nu är det ändå dags att visa sanningen..
 
Fältet 24/3 - 2012
 
Sussie 12/4 - 2012
 
 
Böckmann 21/4 - 2012
 
Lillhagen 25/6 - 2012
 
Jönköping 28/8 - 2012
 
Dagstorp 6/8 - 2012
 
Det går framåt.. Vad tycker ni? :)

Rider Du Aldrig Ut?

Många reagerar säkert på att jag inte rider ut så ofta. Jag har fått frågan många gånger om varför jag inte rider ut och om det finns någon bra andledning till det. Grejen är att jag får inte rida ut. Det låter säkert jättetöntigt, men jag får inte haha. Skritta ut går bra, men aldrig barbacka till exempel. Jag har ridit ut några gånger på honom och det slutar bara i att jag dels har flugit av en gång, men mest så bockar han försöker kasta av mig, står på stället och studsar eller om jag rider ut med någon annan häst så vill han bara tävla mot den hästen.
 
Min mamma tycker alltså att det inte är värt risken att rida ut med honom eftersom det är för farligt rent ut sagt. Dessutom har han inte ridits ut så mycket i sitt liv innan. Josefine som hade honom innan var tvungen att korsa en riksväg för att kunna rida ut och det är en stor risk det med. Så, han mår inte illa utav att inte ridas ut. Vissa hästar gör ju det, som min förra ponny. Han blev sur om man inte red ut ett visst antal pass på honom.. 
 
Men, jag rider ju inte i samma ridhus varje dag på samma underlag utan jag skrittar ut när det är dags och det händer även att jag rider ut ibland då jag har en slinga där jag kan galoppera och trava. Endast själv dock, men det är rätt skönt att rida ut själv för att rensa tankarna. Men, på Böckmann där jag står nu är det ett underbart underlag som är perfekt för hästar som måste ridas mycket i ridhus/paddock. Det är fibersand tror jag, ingen expert på det där ;)
 
Det ända som är lite synd är att vi har en strand 15 minuter bort från stallet, men jag kan aldrig rida där.. Eftersom den är precis vid väg 100 som är en stor väg så blev Jack galen när jag och mamma försökte oss dit. Han bockade nästan av mig på vägen! :o Så, dels blev min mamma jätterädd och jag så sedan dess har vi aldrig gått dit igen.. 
 
En bild från fältet förra året.. Då han bockade av mig för första gången utav två.. ;)

Talang Skåne Träning

Vart ju i Dagstorp idag och hade Talang Skåne träning och fick träna för Ditte. Det gick sååå bra! Precis som jag trodde eftersom Nellie gillade logginlägget ;) Haha nej men det gick super! Jag fick träna utan stigbyglar hela passet och vi tränade på min sits samtidigt som att jag tränade på att ha honom stadigt på vänstertygeln. Vi gjorde inte några speciella skolor idag, men det är inte det viktigaste på Jack. Han kan allting, men det svåra är att ha kvar honom eftergiven och stadig i rörelserna. 
 
Så jag red runt på en volt runt henne i början och hade honom stadigt. Jag kunde verkligen känna att när jag satt korrekt, hade vänstertygeln stadig och stilla så gick han som en klocka! Jag behöver liksom inte trixa med den handen, utan ha den tygeln sträckt och stadig för att han ska bli stabil. 
 
Ditte är verkligen en superbra tränare, verkligen en av de bästa tränarna jag har. Hon ger tydliga instruktioner, vet precis vad jag gör för misstag, kan mina svaga punkter och även de starka. Jag brukar ju åka upp till henne med jämna mellanrum och träna, men det är super när man får hennes träning i Talang Skåne också. Även om jag gillar att träna för båda Maria Carlson och Sonny Elfvin men det har jag bara gjort två gånger. Ditte kan min ridning nu efter alla träningar för henne, och hon har hjälpt mig ur mina svackor samt fått mig till att rida så bra som jag aldrig gjort förut.
 
 
 
Jag blir nästan tårögd när jag ser denna bilden.. Ni anar inte hur mycket jag fått kämpa för min sits. Hur många jävla kommentarer om att du sitter fel från början och du kommer aldrig kunna rätta till det. Från mina så kallade "vänner" till och med! Hur många gånger mina tränare skrikit "Fram med benen!". Hur många gånger jag hört att jag har för långa ben och jag har ingen koordination på dem så därför kommer jag alltid sitta dåligt. Denna bilden bevisar er alla att jag har kämpat! Träning ger färdighet. In your face!
 
 
 
 
 
Synd att bilden blev suddig..
Vad tycker ni om min "nya" sits? :)

Mina Tränare

Just nu känns det som om jag tränar för alldeles för många tränare.. Min mamma tycker nämligen om att få så mycket hjälp som möjligt, medan jag tycker att det är jobbigt eftersom man oftast får samma budskap men på olika sätt. Så man måste liksom ändra sin ridning för varje tränare vilket är riktigt irriterande och jobbigt rent ut sagt. Även om man ska vara lyckligt lottad att man har så många som vill hjälpa en så är det faktiskt jobbigt. Jag vet vilka tränare jag vill ha (kommer dock inte skriva vilka för det känns taskigt) för att få de bästa resultatet. 
 
Men jag fick en förfrågan om att skriva vilka tränare jag brukar träna för, vilka jag har tränat för och hur de brukar lägga upp träningen, så det ska jag berätta.
 
Susanne Pennander: Jag har tränat för Sussie i två år tror jag och jag brukar träna för henne regelbundet en gång i veckan. Ibland inför tävlingar eller om vi har en jobbig period så kör vi till henne i Trelleborg och tränar fler gånger i veckan. Vi brukar även stalla upp han där för tillridning när vi är på semester eller om det behövs på ett eller annat sätt. Hon brukar lägga upp träningen så att hon frågar först hur det gått och sedan vad vi behöver träna på. Oftast är det att få honom på bägge tyglar och att han ska gå fram. Vi brukar även jobba mycket på skolorna och sådär. Hon är superbra! Hon har liksom lärt känna mig så pass bra nu att hon oftast kan läsa av vad det är jag behöver få hjälp med. Tränar för Sussie varje fredag.
 
Christine Lindgren: Jag har tränar för Christine sedan jag började rida, det är alltså hon som har lärt mig rida från början. Jag köpte också min första ponny av henne och sedan dess har hon alltid funnits där. För Christine brukar jag inte rida rörelser utan vi jobbar med att lösgöra honom och få honom helt loss. Jag övar även på min sits för henne och det är super med ett sånt pass i veckan. Det behövs verkligen, att man får hjälp med sådana grejer som kan verka "enkla" för vissa men det är egentligen det som är nyckeln till allt. Tränar för Christine varje tisdag. 
 
Ditte Egholm Hebsgaard (eller så har hon bytt till Nielsen, inte säker): Jag började träna för Ditte när jag provade deras ponnier Bakkegaards Pinpoint och Sörbys Quandrigo där förra året som de hade till försäljning. Ditte har ju nämligen en verksamhet som heter Dressyrspecialisten där de har hästar till försäljning osv. Vi tyckte att hon var en så pass bra tränare att vi ville fortsätta träna för henne. Nu är hon ju även en tränare i Talang Skåne vilket är jättebra. Jag har åkt upp till hennes ställe i Ljungbyhed och tränat många gånger och sådär. Hon är verkligen jättebra! Hennes dotter Amalie har ju även hjälpt mig på tävlingar när jag ridit fram. Tränar inte regelbundet för Ditte, men så ofta jag kan varje månad.
 
Helena (vet inte hennes efternamn, haha): Helena är en ny tränare för mig, hon har ju utbildat sig på Strömsholm i fyra år och har precis kommit hem. Jag kan inte riktigt berätta hur hon lägger upp träningen eftersom jag bara ridit för henne två gånger, men jag kan lova er att det kommer bli fler. Tränar för Helena en gång i veckan.
 
Johanna Aspnäs: De första två veckorna när vi hade köpt Jack så hade vi honom uppstallad hos Johanna. Elin har ju ridit honom åt Josefine när hon hade körtelfeber i början av deras kariärr. Vi övade mycket på att ha honom rund och eftergiven innan vi gav oss på skolorna. Johanna är en riktigt bra tränare, vilket man ju kan se när man tittar på hur det går för hennes elever :) Jag skulle gärna velat träna för Johanna snart igen. 
 
Maria Carlson: Jag har tränat för Maria två gånger men jag tycker att hon är jättebra. Hon är mycket för att han ska loss och gå fram samtidigt. Ska kanske börja träna för Maria en gång i veckan.
 

Jag har även tränat för dessa tränare men så pass få gånger att jag inte känner att det går att beskriva hur de lägger upp träningen:
Bo Jennå, Jan Schönmann, Sonny Elfvin, Karin Toth och Mattias Jansson. Fler kommer jag inte på nu, men jag det är nog någon till..?
 

Hos Ditte denna sommaren.

Töntig Tjej

Oh my good! Nellie gillade mitt inlägg i hennes logg! Nu kommer Talang Skåne träningen gå super.. Cool jag e va? ;)


Trillat Av

Vi började dagen med att jag och mamma åkte till Kågeröd och kollade på Junior och Young Rider SM. Vi såg kürerna och det vart så otroligt många fina hästar! Vi kollade lite tills klockan halv tre ungefär då vi åkte hem. Vi körde direkt till stallet och fixade med Jack osv.
 
Jag har övat mycket på sitsen dessa dagarna, och igår sitstränade mamma mig på linan. Helena, min tränare, har ju också hjälpt mig mycket med detta eftersom att jag måste rätta till sitsen först för att allt annat ska kunna falla på plats. I alla fall så linade mamma mig igår utan stigbyglar och vi hade knutit tyglarna så att jag bara fick ha balansen i bålen. Det gick superbra! Ända tills Jack hörde något i taket och for iväg.. Han skenade först och sedan kastade han sig åt sidan. Jag som då varken hade tyglar eller stigbyglar - flög av.. Haha! Det gick bra som tur var, har ont i det ena benet bara men annars så! Det var faktiskt bara andra gången jag har trillat av Jack och jag har snart haft honom i ett år. Sist var i oktober på fältet.. 
 
Det var bara att hoppa upp igen och börja om. Jag tog dock tyglarna nu och sedan även stigbyglarna eftersom att han vart sjukt pigg och studsig, och jag kände inte riktigt för att flyga av en gång till, haha. Min sits har förbättrats enormt, det kan jag själv erkänna. Jag har haft stora problem med att min skänkel faller bakåt - vilket varken är snyggt eller är bra när man inverkar på hästen osv.
 
Idag ska jag till Dagstorp för Talang Skåne träning, vilket ska bli SÅ roligt! Det var längesen nu eftersom att det har varit sommar och sådär. Det ska bli kul eftersom att det var längesen man såg alla i Talang Skåne gänget och sedan är det så himla bra träning också. Jag ska be mamma fota, så ni får se bilder! VI hörs sen :)
 
Här är bland annat en bild där man kan se min skänkel..

Mot Kågeröd

Nu är jag på väg mot Kågeröd för att kolla på Junior och Young Rider Sm! Ska bli superkul, vi hörs sen :)


Fyllda Dagar

Har haft så fullt upp dessa dagarna, så därav har uppdateringen varit sämst. Men men nu är jag tillbaka! Köpenhamn var helt awesome, shoppade lite grann, åt på mysig restaurang och såg massa snygga killar.. Åååh :o Aja!
 
I morse kollade jag på OS dressyren som vart igår på svtplay, synd att Patrik och Tinne också hade missar, men gud som de levererar ändå! Det är tur att den svenska dressyren har sådana starka ryttare. Jag tror de knep den sista kvalplatsen, så nu får vi hålla alla tummarna att hästarna kan hålla sig lite mer på mattan på tisdag. 
 
Tränade för Helena igen idag klockan 13. Vi övade BARA på sitsen! Red utan stigbylgar bland annat, och vilken skillnad det vart! Hon är såå bra på att förklara, ge tips och förändra saker till det bättre. Stor hiss till henne! 
 

Köpenhamn

Idag ska jag till Köpenhamn hela dagen, shoppa lite och sådär. Så bloggen kommer ligga rätt lågt idag tyvärr.. Ändrade mig igår och lät Jack vila idag istället, så jag red i ridhuset igår. Lösgörande i en halv timme ungefär. Mamma filmade även igår, och filmen kommer ut så fort jag har fört in den i iMovie ;)
 
Så vi ska till stallet nu snart och lägga upp mat och sådär. Sedan blir det Köpenhamn all day! Mysigt värre. Vi hörs ikväll! 
 

Resultat - Jönköping Söndag

Vi avanmälde FEI Lagtävlan dagen efter och tänkte istället rida en LAP1 för självförtroendets skull. Red fram och han var jättefin och sedan kom jag in på banan. Hade lite problem med formen, men inte alls så mycket som dagarna innan. Någon slarvig väg och så vidare men gud VILKEN känsla! Nu tänkte jag att jag äntligen hade visat vad jag gått för under omständigheterna. Helgen kunde trots allt sluta bra.
 
Red ut med ett riktigt stort leende och mamma lika så. Fick mitt resultat och blev väldigt chockad - 57 %.. Blev riktigt sur och arg. Man ska inte bli så neddömd. Vill inte riktigt skriva om detta på bloggen för jag har kommit över det värsta och snackat med lite andra folk som red för samma domare, men aa. Man kan inte göra någonting åt detta - dömt är dömt. Men blev rätt så chockad för ritten var i alla fall långt över de procenten jag fick..
 
Hur som helst sammanfattar jag detta som en riktigt rolig helg med mycket erfarenheter med mig hem! Tyvärr vart ritterna inte så bra, men allt runt omkring har varit awesome. Tackar än en gång alla fina personer som stöttar mig, ni är BÄST <3
 
Fotograf: Julia Wésen Cosmo

Häst Tandläkare

Tidig morgon idag.. Vi hade tid hos vetrinären för en check på om rötan blivit bättre, hjälp med medel mot hans hemska flugbett i huvudet och en tid hos häst tandläkaren som finns där. Rötan är helt borta, vilket är såå skönt!

Vi fick en natursalva mot betten som ska göra under, ingen karens på den heller. Han har säkert fått över 20 köttbett i hela huvudet!! Det är så synd om honom.. Men igår köpte vi en flughuva som går ner om mulen också.

Hos tandläkaren gick det också superbra. Han tittade igenom men såg inget speciellt, ett litet ärr i vänstra sidan bara, men det vart gammalt. Tänderna blev även raspade och även borstade haha! Superduktig har Jack varit hela tiden, lille prinsen. Nu står han i transporten och vi har en bit kvar. Ska rida igenom honom i eftermiddag, hörs då. 


Helena Träning

Tränade som sagt för Helena idag vilket gick SUPER bra! Verkligen sjukt nöjd. Jag började rida fram honom, sedan satt hon upp och kände hus han kändes och fick han loss osv. TIll slut satt jag upp och fick känna hur det är jag ska ha honom också. Han var sååå fin! 
 
Formen, gången, takten, framåtbjudningen och hela rubbet bara SATT. Nu känns det verkligen som att vi varit nere på botten för att jobba oss upp mot toppen igen. Jag tror verkligen på att efter regn kommer solsken nu ;)
 
Bild från Jönköping, fotograf: Julia Wesén Cosmo
 
 

Resultat - Jönköping Lördag

Nästa morgon red jag tidigt, redan klockan 9.58 så det var en tidig morgon. Det var sjukt varmt, så mamma spände inte nosremmen lika mycket som vanligt för hon tänkte att han skulle få tillgång till att andas lite mer.. På framridningen vart han SUPER fin och jag var jätteglad! Kom in på banan och gjorde halt. Såg hela tungan sticka ut till höger och vänster, för att den sedan la sig över bettet. Faaan tänkte jag, allt detta i onödan! Fick ingen kontakt med honom, men tänkte att jag ändå skulle rida vidare eftersom att det vart FEI Lagtävlan igen där skritten kommer efter första travdelen och innan den andra. Han brukar fixa det i skritten men inte denna gången.. Kom till galoppen men sedan vart det nog. Ingen kontakt fick jag, så jag utgick.. Första gången i mitt liv som jag behövt göra det. Men jag ångrar det inte, eftersom att det inte vart värt att få så grymt dåliga procent.
 
Samma sak denna dagen, alla fina personer som kommer fram och stöttar en. Men, problemet denna dagen var faktiskt mamma haha! Hon hade ju spänt den löst, och då får han chansen att lägga tungan över. Mamma har själv sagt förlåt (haha) och hon sagt att hon tar hela den ritten som hennes fel. 
 
Tills nästa klass den dagen spände vi remmen som vanligt och lite till för att ha absolut inte skulle kunna hålla på med tungan. Han kan ju fortfarande andas osv, man får in de fingrarna man ska få in emellan remmen och nosryggen. Denna klassen gick SÅ mycket bättre!! Kom ut med ett leende på läpparna. Tänkte att nu skiter jag i procenten för de betyder ändå inget - det är KÄNSLAN som räknas! Domarna i denna klassen vart stränga och petiga, och jag hade en del små missar så jag landade på 59 % idag igen. Men jag vart lika nöjd endå, detta är ju bara mitt första år som FEI ryttare, jag har ju bara ridit dessa klasser i några månader så det kan ju faktiskt bara bli bättre.
 
På kvällen gick jag på ryttarfesten med Julia, Lerke och Kajsa bland annat. Riktigt mysig kväll ända tills de började spela rockmusik hahahaha.. Då blev det lite mycket så vi gick då. Men annars vart det en jätterolig kväll med massa skratt som vanligt.. ;)
 
 
Fotograf: Julia Wesén Cosmo