Resultat - Jönköping Fredag

Även om detta vart min värsta tävling någonsin, så känner jag att jag måste dela med mig av mina motgångångar också, för att man ska få vara med om det dåliga också i resan mot toppen.
 

Vi körde på torsdag eftermiddag och efter fyra timmar vart vi äntligen framme i Jönköping. Fick min box, snackade lite snabbt med några vänner men gjorde iordning honom inför att jag skulle rida på banan. Han kändes jättefin och jag vart riktigt taggad inför starten dagen efter. Skrittade av med AnnaMalin en lång runda i skogen så att han fick sträcka ut, en jättemysig runda med mycket snack och skratt! Efter att vi kom tillbaka och hade packat klart osv körde vi mot hotellet för att checka in. Vi bodde på John Bauer hotellet mitt i stan, riktigt fint! Klockan var nog runt halv tio när vi vart klara med allt och gick tillsammans med en annan familj upp i restaurangen och åt. 
 
Nästa dag hade jag start klockan tolv ungefär så vi vart i stallet hyfsat tidigt och knoppade, gjorde iordning och allt. Programmet var FEI Lagtävan. Red på utebanan den dagen och på framridningen kändes han faktiskt riktigt fin. Jag däremot vart riktigt nervös för det vart många som kollade och blev lite ofokuserad. Det blev min tur att gå in på banan och jag vet verkligen inte vad som hände! Nerverna tog fullständig kontroll över mig och jag fick värsta stoppet i min ridning. Styrde bara runt lite utan att känna in vad jag gjorde för något! Hemskt.. Detta ledde till att jag tappade formen lite grann, så att han inte blev sådär rund och härlig utan mer hög och tryckte lite med nacken. Procenten vart verkligen inget att skryta om - 59,5.. Förväntade mig ingenting när jag kom ut, eftersom det var jag som var besviken och arg på MIG själv. Men det som tillslut fick bägaren att rinna över, det som knäckte mig var när jag såg att jag fick 54 % av en domare.. SÅ dåligt vart det faktiskt inte! Fick däremot 64 och 59 % utav de andra två vilket kändes mycket bättre.
 
Resten av dagen gick åt till att hänga med vänner, det bästa med meetings är nog att efter man har ridit är man fri. Man slipper liksom tänka på att man ska åka hem, utan mamma gick och snackade med sina vänner och jag med mina och sedan möts man på kvällen för att åka till hotellet. Så klart håller jag ju på med Jack också nästan hela tiden och går ut och betar, skrittar ut osv. Men resten av dagen vart riktigt rolig! Jag och mamma sa det att man har så himla många fina vänner som kommer fram till en efteråt och stöttar en och säger att "Vi alla har varit nere på botten, men man kommer upp även om det känns omöjligt. Du kommer klara det också, ni är så himla fina som ett ekipage". De orden kan göra ens hela dag! Det var massa fina personer som stöttade mig hela dagen, kärlek till ER <3
 
På kvällen gick vi ut och åt på en mysig havsrestaurang med 4 till familjer tror jag, och jag flummade med Julia som vanligt.. 
 
 
 

Christine Träning

Tränade för Christine idag vilket gick super! Vi tränade som vanligt på att ha honom lösgjord och låg i formen men ändå rund. Han lyssnade jättebra och jag fick ett nytt hopp om allt igen! Ett nytt ljus tändes i mig och nu känns allt så mycket bättre. Snart är vi på topp igen och visar de alla att, fan vi kan så mycket bättre!
 
Imorgon ska ha en träning för Helena. Det är en tjej i 20 års åldern på den nya anläggningen som utbildat sig på Strömsholm och nu är färdig. Hon har en skit fin svart3 årig hingst som hon håller på att utbilda och innan har hon ridit bland annat Junior SM. Superduktig är hon! Hon har erbjudit sig att hjälpa mig nu, både mentalt och även hålla träningar och sådär. Ser verkligen fram emot det, det blir min första träning för henne. Hon kommer till att vara som en "privat coach" eller vad man ska säga för mig vilket blir jättebra. 
 
Pappa filmade mig även idag när jag tränade, får se om den blir bra och isåfall lägger jag ut det här! Men lovar ingenting, haha.. Bästa Julia fotade också mig i Jönköping och det blev faktiskt många bra bilder! Så en ny och lite mer "proffsig" design kommer inom kort ;)
 

Svar På Frågestunden Del 2

Favorit hästar som du hade velat prova rida? Jarno RP 145, Magic Golden Boy, Jonny Be Good/Hesselteichs Davenport & Moelgarnedd Montana RW 114.
Kompisars hästar som du hade velat prova rida? Jonny Be Good/Hesselteichs Davenport (Julia Wesén), Magic Golden Boy (Bella Tovek), Sun Roy RNF 159 (AnnaMalin Lydén) & Moelgarnedd Montana RW 114 (Emma Tegelskär). 
Rangordna favoritbloggarna: 1. juliawesen.se 2. nellieberntsson.se 3.friidafransson.blogg.se 4. nicholaihollesen.se 5. fridahallgren.se 
Något som du gjort som du är riktigt glad för? Köpt Jack och att jag valt dressyr ;)
Dina kommande tävlingar iår: Flyinge 11/8, Nordhalland, Lillhagen & fler, har inte riktigt planerat ännu. 
Något som du ser fram emot mycket? Nästa gång jag får se alla mina fina tävlingsvänner igen och om jag kommer med till Lag SM.
Varför bytte du stall? Många andledingar, men den största var att Jack enligt hovslagare och vetrinär inte klarade att stå på torv så däför bytte vi till en anläggning med spån. Detta berodde på att han hade anlag till röta på bakbenen, och om det går upp i benen är det kört.
Trivs du bra där? Trivs riktigt, riktigt bra! Allt är top class. 
Är du färdigkvalad till Ponny SM? Hamnade som reserv, men vi valde att avanmäla mig eftersom jag inte vart redo än. Men nästa år, då jävlar!
Favorit gångart? Galopp.
Favorit dressyrprogram? FEI Invididuellt Mästerskap.

Jag Som Skulle Rida..

 


Ingen Ork

Just nu orkar jag inte blogga, mer kommer senare ikväll. Så länge kan ni kolla på detta klippet från en av mina tävlingar i mars. Så mycket som har hänt sedan dess.. 
 

Katastrof Helg

Denna helgen har varit en stor katastrof.. Om det inte varit för att jag haft otroligt kul med mina underbara vänner hade jag aldrig åkt hit.. Vill inte lägga ut så mycket information på bloggen för det är liksom mina resultat, min besvikelse, min tävling och ingen annan har med det att göra. Har i alla fall aldrig blivit så neddömd som idag, i en LAP1 till och med, i alla fall.. Men det är bara till att tagga om och sådär!

Vi bestämde oss redan innan vi körde hit att vi skippar SM i år pga att jag inte är redo ännu. Istället åker vi till Flyinge och rider en LA & LAP1 hehe. Måste stärka självförtroendet nu eftersom det är på NOLL.

 


Dagens Resultat

Idag var det inte riktigt min dag. Han vart superfin på framridningen men inne på banan tog mina nerver över totalt och jag fick värsta stoppet i min ridning. Slutade heelt att rida! Så besviken och arg på mig själv. Trodde jag skulle få 59 %, vilket jag även fick. Eller aa, 59,5  

Hängde med Julia mest hela dagen, som för övrigt vann klassen på 68,8 %! Såå fina, grattis älskade twinie <3 Har gått runt lite me massa olika personer, älskar meetings!

Imorgon ska JAG rida. Det kvittar hur resultatet blir för nu ska JAG visa mina nerver att jag kan kontrollera dem och inte tvärtom. Första klassen 9.58 och andra 15.05.


Loving Jönköping

Åh herregud vad mysigt här är! Anläggningen, hotellet, boxarna, folket - ALLT är top class! Lever livet här verkligen.. Träffat alla goa vänner också, och står jämte våra kompisar. Taggar tills imorgon! Red på banan idag och kändes rätt bra faktiskt! Jag rider 12.04 imorgon, håll tummarna extra hårt då ;)

 


Next Up Jönköping

Nu ska vi bara äta lunch och packa färdigt det sista, sedan åker vi mot Jönköping! Det ska bli otroligt kul, nu kör vi! :D Satsar på att höja SM kvalen såklart, men får se lite om jag väljer att starta SM om vi nu lyckas med det.

Kanske väntar tills nästa år då det känns hundra procent bra, vill inte debutera SM och inte ha en go känsla. Isåfall går vi ner en klass och rider LA:P1or istället ett tag, tills mitt självförtroende på tävling stigit igen. ;)

 


Fullt Upp

Förlåt för att uppdateringen varit kass idag, men har verkligen haft fullt upp! Eftersom att vi åker till Jönköping imorgon har jag tagit hela dagen till att packa både hästgrejer och mina grejer och masa annat. Tränade ju även för Maria Carlson vilket gick väldigt bra. Han var lite jobbig emellanåt, men oj vad fin han var resten av passet! En riktig wowträning! Jag har bara tränat för Maria en gång innan, och på Talang Skåne träningarna har jag mest tränat för Ditte. Så det var ett tag sedan och hon tyckte att myckt hade hänt sen sist. Hon sa också flera gånger under passet "Gud vilken fin ponny!" . Man blir så glad över att höra det! 
 
Sedan hjälpte vi till att ta undan staketet och sedan smörjde jag alla grejer, badade honom och packade allt! Nu ikväll har jag duschat och packat alla mina egna grejer. Såå taggad! Imorgon bär det av klockan 13, på tävlingsplatsen runt 17.00. Live blogging lovas! Det kommer även vara en fotograf på plats, så bilder kommer.. ;)
 
 
 
 
 
 

Ponny SM

Ponny SM tar bara emot 40 startande i D ponniernas klass. Det är en enorm konkurrans bland de 40 och för att kvala ska man ha gjort två ritter på 64 % i antingen nationell FEI Lagtävlan eller nationell FEI Individuellt Mästerskap. Då är man officiellt kvalad till SM på ponny. 
 
Som jag sa innan är det en enorm konkurrans bland dessa 40 platser, och det blir en massa reserver. Jag har mitt kvalsnitt på 64,6 % då jag har ridit en gång på 64,4 % & en gång på 64,8 %. Med detta kvalsnittet ligger jag som 12e reserv! Alltså finns det ingen chans att jag kommer med.. Det 40e ekipaget ligger på 66,16 %! Man ska alltså rida ihop 2 hela % mer än vad man egentligen ska behöva för att ha officiellt SM kvalat! :o
 
Jag har olika åsikter om detta, jag tycker att om man har kvalat till SM ska man få vara med. En gräns är en gräns, och om man har slitit för att komma över den, ska man banne mig få starta!!! Isåfall får man höja gränsen, om det är så pass många som överskrider den. Det är liksom en speciell känsla att veta att man har kvalat till SM, och sedan hamnar som 12e reserv! Jag vet inte vad jag ska ta mig till helt ärligt..
 
Samtidigt tycker jag ju att det ska vara Sveriges bästa ekipage, är det de 40 bästa som ska rida så får det väl vara de 40 bästa. Men allt detta jagandet efter höga SM kval har liksom tagit bort glädjen lite i det hela, att inte kunna komma ut från banan och vara nöjd när man ser resultatet - för det kommer inte räcka till den dära SM platsen. Sen när man väl har fått sina två jäkla SM kval, då räcker de inte.. DET om något är en väldigt speciell känsla. 
 
Nu får jag rida som fan i Jönköping, jag ska sätta högre kval! Egentligen rider jag som sämst med press, men nu måste jag skärpa till mig. Detta ska gå. Jag har kämpat och jagat kval nästan hela året nu och skulle allt falla på att jag inte har tillräckligt höga procent, då vet jag inte vad jag gör. Nu gäller det i Jönköping, jag behöver två magiska ritter på runt 66 % och sedan kan allt annat rasa! Detta är det som jag har kämpat för, jag vill verkligen inte misslyckas! 
Vad tycker ni om detta?
 

Skriver Listor Att Packa


Christine Träning

 


Hööks Summer Dressage Cup

På torsdag blir det en lång resa mot Jönköping! Vi åker redan klockan 13 och är nog framme runt 17.00 om allt går som det ska. Det blir mitt andra meeting och Jack ska stå uppstallade på tävlingsplatsen, jag och mamma bor på ett hotell i närheten. Det är fyra klasser på tre dagar som ska ridas:

Fredag: FEI Lagtävlan
Lördag: FEI Lagtävlan & FEI Individuellt Mästerskap
Söndag: FEI Individuellt Mästerskap
 
Det är inget derby eller så, men det delas ut priser för varje klass såklart, för bästa meetingpriset (vem som placerat sig bäst under dagarna) och även ett pris för bästa horse- och sportmanship som utses av tävlingsledningen varje dag. Alltså tre utav det sista. Meetingpriset är ett presentkort på Hööks för 1500 kr och det hade varit riktigt nice.. Man kan ju alltid drömma! 
 
Jag har snackat lite med mina vänner och speciellt Julia, vi taggar till tusen! Det kommer bli sjukt roligt! Det ska också bli extra roligt eftersom det är en kür klass på söndagen, älskar att kolla på kürer.. Detta bli ju lite mer utav ett meeting nu eftersom vi bor på plats och det är så pass långt ifrån. Dagstorp ligger ju liksom en halv timme från oss så vi bodde ju hemma, men som ni redan vet stod ju Jack uppstallad för att vi skulle träna oss och se vad vi behöver osv.
 
Nu har vi skaffat massa nya grejer som vi ska ha! Det är super med Jönköping eftersom att de har riktiga stall och inte mobila boxar, mycket bättre för hästarna. Jag vart där förra året och kollade, då vart drömmen att rida där nästa år - och se, jag lyckades! :D Men som sagt har vi nya grejer, så som sadelskåp (förra gången lånade vi) . Det var nämligen så att när vi kom till det nya stallet så var det en tjej som ville sälja sitt gamla för hon hade köpt ett större. Det var precis ett sådant vi ville ha, svart, plast och rymligt! Det var inte gammalt heller, och man ser inte att det är begagnat :D Vi fick det liksom 5000 kr billigare än vad de kostar som nya.. Helt sjukt vilken tur! Vi har även massa krokar, nya spannar, en grep och maaassa sånt. 
 
Håll tummarna nu för mig i Jönköping! Jag lovar live blogging därifrån, jag och Julia får påminna varandra haha. Har även massa andra vänner att träffa där, så det blir riktigt kul! Vi ska nog ut och äta i stan någon dag, vi får se vart vi hamnar.. Hahahaha. Hihi, taggad! Detta blir ju min sista chans att höja SM kvalen, jag ligger ju just nu som reserv på listan.. It's time to make it or break it.. ;)
 

Nya Stallet


Mot Stallet

Nu sticker jag mot stallet för att rida min fining! Har massa roliga grejer att visa ikväll, stay tuned ;)


Tips

Idag är jag hemma och passar världens sötaste lilla hund, och tänkte därför att ni kunde få tipsa om en video ni ville att jag skulle göra idag! Har fått igång videofy appen nu, så det är supersmidigt att ladda upp videos direkt till bloggen via den appen! Vad skulle ni vilja se idag? Har ju redan lovat att visa filmningen i stallet, men kanske ni vill se hur jag smörjer stövlarna? Hur mitt hus ser ut? Alla tips är bra! :D
 

Frågestund Del 1


Så Fint!

Haha cepe röst, men skitsamma..

 

 

 


Sätter Mig Och Svarar Nu

Nu tänkte jag svara på frågestunden! Släng in några frågor du med, så blir det extra kul. Samtidigt som jag svarar laddar jag upp filmen på stallet.. Men bara om ni frågar mer kommer den ut! It's a win win sitiuation ;) 
 

Era Bloggar

Skulle gärna vilja kolla på era bloggar! Veta vem som läser min blogg egentligen? Om ni har en blogg så kommentera och lämna din bloggaddress så ska jag kolla! 
 

Bästa Köpet På Falsterbo

Vi upptäckte på derbyt att min hjälm blivit rejält solblekt (hur nu det gått till eftersom Svergies sommar är såå soliga) och nästan brun! Riktigt ful är den just nu.. Så på Falsterbo Horse Show hade de extra pris på uvex hjälmar, något jag alltid drömt om, hehe. Så vi slog till på en sådan att ha som tävlingshjälm! Då kommer jag alltså att ha min nuvarande Charles Owen, John Whitaker hjälm som tränings- och vardagshjälm och uvexhjälmen på tävling. 
 
Jag är verkligen nöjd med den! Hoppas den håller nu bara.. Kan inte vänta tills Jönköping då jag får inviga den, hoppas den ger mycket tur.. Det lär behövas nu när vi ska höja SM kvalen ;) Vad tycker ni om den?
 
 
 
 
 
 

Sötnosen På Nya Stallet

Nu håller vi på att flytta för fullt! Film på stallet kommer senare, allt för er ;)


Hur Jag Bloggar

Här på bloggen så försöker jag ju att vara väldigt seriös, jag är ju absolut inte så här allvarlig i verkligheten! Då är jag flummig och skrattar hela tiden nästan. Men på bloggen måste jag ändå hålla ihop det, för jag tror det håller i längden. Jag tänkte bara höra med er om ni tycker att jag ska fortsätta att blogga "allvarligt och seriöst" eller släppa lite på tyglarna och blogga lite mer "flummigt"? Kommentera gärna, för jag vill verkligen veta vad ni tycker!
 

Sussie Träning

Tränade för Sussie idag vilket gick väldigt bra. Det var som sagt första träningen på länge och den behövdes verkligen! Han har ju gått bra nu dessa två dagarna, men idag var han lite sur och ville ha längre sommarlov.. Super fin när man satt igång honom, men sedan när jag satte mig ner i traven så blev han lite loj och stel. Men, Sussie satt upp lite grann och lösgjorde honom. Dock satt hon endast på honom i 15 minuter.
 
Hon tyckte att vi behövde ha lite mer hjälp utav tränare på mina kommande träningar nu inför meetinget i Jönköping, men Sussie ska ju tyvärr resa till Grekland nu. Men det löser nog sig.. Ha det, så hörs vi imorgon! :D
 
 
 

Träning På G

Sov hos en kompis igår och snart kommer mamma och hämtar mig eftersom det är Sussie träning på schemat idag. Första träningen nu sen jag har suttit igång han efter sitt mini sommarlov. Igår red jag precis som jag gjorde i förrgår, en halv timme och mycket lösgjörande. Massa skritt, lättridning i trav och rätt mycket galopp. Ser fram emot denna träningen! Vi hörs sen :)


Släpper Bomben

På fredag bytar jag stall, till Böckmann som är ett mycket fint och trevligt stall 2 minuter bort från mitt nuvarande stall. Jag har varit i 2,5 år på Videholm och det har varit fantastiskt mysigt, men nu är det dags att ta nästa steg! Det är lite olika anledningar, men det är främst för att Jack har anlag till röta på bakbenen och det blir inte bättre. Vi har hållt på med olika mediciner osv men enligt vår vetrinär och hovslagare klarar han inte av att stå på torv som det är på Videholm. Om rötan går upp i benen, är det kört. 
 
Det är en risk jag inte är beredd att ta! Det hade verkligen varit det värsta. Detta gäller dock absolut inte alla hästar, den större delen klarar att stå på torv superbra! Men, sen finns det undantag som Jack som verkligen inte klarar det. Därför har vi nu valt att flytta dit. 
 
Böckmann är ett riktigt fint stall med tillgång till ridhus och paddock bara några meter bort, som ingår i hyran. Det finns fina hagar och luftiga boxar. Det är ett tävlingsinriktat stall och de flesta tävlar på hög nivå i både hoppning och dressyr. Jag har redan ridhuskort där, så det blir inte så stor skillnad på den delen, men allt det andra blir nytt. Åh, det ska bli så spännande! Vi flyttar som sagt till helgen redan, så det blir roligt. 
 
Kommer så klart sakna Videholm och alla där, men herregud jag är ju bara 2 minuter bort! Kommer ju se er hela tiden ändå :)
 
Här står vi framför ägarnas hus, och stallet ligger bakom i samma stil, färg och form.
 
 

Tankar Som Måste Komma Ut

Jag och Jack har ju fått lite olika resultat när vi gått upp i de nationella klasserna, på regional nivå gick det ju bättre. Men, det säger ju sig självt. Nivån och kraven höjs enormt mycket mellan nationellt och regionalt även fast man kanske inte tror det. Det finns ju trots allt en anledning till att man måste kvala för att rida nationellt..
 
Men samtidigt är det en sak som är rätt bra, att vi alla kan ligga på olika nivåer och fortfarande prestera bra i klasserna som passar precis en själv. Om alla hade tävlat mot varandra och det inte funnits indelningar, så som lokalt och regionalt eller LC och FEI till exempel, hade det ju inte varit lika roligt. Då hade man kanske aldrig kommit hem med den där blågula rosetten och stora plaketten, eller känslan av att ha kommit bland de 15 bästa en enda gång. Vi alla har olika förutsättningar och därför ska man enligt mig kunna rida precis vilken klass man vill, utan att någon ska lägga sig i. Alla har ju en story bakom sig, och ingen ska behöva titta frågande på startlistan när den där FEI hästen ska rida en regional LA:P1, eller varför 110 cm hästen rider en 80 cm klass. Ingen vet hur ryttaren har tänkt bakom den anmälningen, och ingen ska egentligen bry sig. Det kan vara allt från att ryttaren känner sig osäker och vill göra en bra runda på en lägre höjd, eller att FEI ekipaget inte sätter sina skrittpiruetter på träning av något skäl. Man ska alltid känna efter själv vad man vill göra, samtidigt som man ska våga ta nya utmaningar och utmana sig själv och se om man klarar av det. 
 
Ingen ska heller behöva slänga ur sig kommentarer så som att "Men det är väl klart att hon vinner, hennes häst gör ju allt själv. Den har ju vunnit SM, så ryttaren behöver ju bara åka med" eller "De har ju åkt över land och rike för att hitta hästen som hoppar av sig själv eftersom att ryttaren inte kan rida. Det ser du väl" . Om hästen hade gjort allt själv hade det inte gått, det är trots allt ekipaget som presterar! Man måste fungera som ett ekipage, annars går ingenting. Alla sådana kommentarer är helt falska! 
 
Jag har ju inte riktigt pressat för att ligga på topp i nationella klasser, utan att detta året har varit för att känna in oss i de klasserna så att vi nästa år kan levera jättebra. Allt annat som kommer på vägen så som SM kval osv är ju bara en stor bonus. Jag är ju trots allt bara snart 14 år och är bland de yngsta i d-ponny gänget. Men nu när det funnits en anledning till att vi inte fått fram den där höjdartraven jag fått lukta lite på i vissa ridpass, eller att vi fått taktmissar och inte klarat travökningarna för att han har haft ont i framhovarna känns det faktiskt som att det bara kan gå mycket bättre för oss framöver. Jag hoppas i alla fall att mina tankar stämmer någorlunda. Vad tycker ni om detta? 
 
 
 

Dagens Ridpass 18/7 2012

Idag var det den första dagen jag red sen derbyt, eftersom Jack har haft lite sommarlov. Vi har varit ute och gått med honom för det mesta, medans vissa dagar har han stått helt. Red igenom honom lite lätt i trav och lättridning, plus galopp och mycket skritt i låg form hela tiden. 

Han kändes faktiskt bättre än någonsin! Förväntade mig en stel och överpigg Jack, men han vart faktiskt rätt lösgjord och alldeles så där lagom pigg när man började jobba honom lite grann. Innan dess vart han sjukt pigg.. Så, nu har jag grymt mycket ny glädje igen!
 
Han har haft lite ont i framhovarna och det var därför han fick vilan, vi vart hos vetrinären och kollade honom i fredags. Goda nyheter ändå, ingen behandling utan han ska få silikonsulor imorgon bitti på framhovarna. Detta var anledningen till att jag vart helt deppig efter derbyt, men nu känns det faktiskt riktigt bra att det fanns en anledning till att han varit rätt jobbig på sista tiden. Han har lagt tungan över bettet två gånger innan tävlingsstart och galopperat när man pressat traven lite grann. Alltså kommer det nog gå mycket bättre nu, när vi kan visa upp oss från vår bästa sida och med alla förutsättningar på plus istället för minus. 
 
Hiss eller diss till mitt nya schabrak och mina nya lindor jag köpte på Falsterbo Horse Show? Själv tycker jag att Jack blev riktigt snygg i ljusblått! ;)
 
 
 
En av mina nya favoriter :D
 
 
 

Kollar Ponny EM

Kolla ni med! Gå in på http://www.dailymotion.com/europoney#video=xs3zeb och håll tummarna för våra duktiga svenska ryttare i Frankrike.


Home Sweet Home

Hej alla fina läsare! Nu är jag tillbaka i Sverige efter underbara dagar i London. Älskar staden! Vi har gjort grymt mycket roliga saker och jag har shoppat en hel del. Hade lätt kunnat stanna hur länge som helst om jag kunnat stalla upp Jack där ;)

Tusen tack till fina Emma som gästbloggat! Riktigt bra inlägg har hon gjort, jag hoppas att ni också gillade det, men det är jag säker på att ni gjorde. Vi får hålla tummarna för henne idag när hon tävlar i Lilla Edet. Hon kommer att göra ett till inlägg och berätta hur det gick.

Nu ska jag snart svara på alla frågorna från frågestunden och sedan ladda över bilderna till datorn från dagens ridpass. Mer om det senare! Ha det.


Kommentarer

Två andra kommentar:

Såg dig på fhs!!! Jag kommer ihåg att ni var mitt favoritekipage:) älskar din hingstponny! Va glad jag blir! :D ja, han är världens underbaraste!<3

Vilka otroligt fina hästar, du borde va sjukt stolt över dom! Du verkar även rida superbra, Kram! :) Hihi jadå! Tack! Kram på dig med! :)

Dagen!

Såg ut såhär : Gick upp, åt, fixa mig. Chilla och sedan till stallet för att rida Fighter! Intressant va? ;)

Men det gick bra med Fighter! Imorgon åker vi till Lilla Edet för att starta två nationella klasser. Har inga mål att rida på 70 % och vinna, nejnej. Bara försöka rida igenom ett hyfsat program och känna hur det känns. :)

´Nu ska jag kolla lite smått och gått på datan och ta något att äta. Sedan ska jag nog försöka somna lite tidigare.

Hoppas ni haft en super dag! Alice är påväg hem från London nu tror jag ;)


Svar

vart står du med dinna ponnyer? Jag står på Ekelunds Gård, Romelanda.
hur ser en vecko planering ut för dom? Oj, det är olika! Jag har ingen bestämd veckoplanering varje vecka men det innehåller alltid: en vilodag, en dag med hoppning/uteritt och aldrig mer än 4 dagar dressyr. 

           
Vad har du för mål med fighter? - Iår är mina mål med Fighter att lära känna honom och endast tävla för att få rutin med honom. 
Hur kommer det sig att du köpte honom?- Bra fråga ;) Nej men jag tyckte det var roligt och rida honom och jag visste inte om jag skulle kunna ha Montana ett år till och då är det bra att ''rida in sig'' på en annan ponny.


Hur länge ska du äga Montana?? -  Helst vill jag ha honom ett år till. Men allt beror på hur mycket jag växer.
 
Vart köpte du Montana?- Stuteri Nexis
Asså hur hittade ni honom?- Han låg på annons i tidningen ridsport
Vad hade han gjort innan? - Han var utlånad till Anna Drugge 09 i ett år, hon red också SM,NM och Falsterbo. Amanda Holmertz hade honom 2010, hon red SM.
Hur länga ska du ha kvar honom?  Se ovanför
Dina ponnysar är sjukt fina!
Foto: Christel Bergstrand


 



Frågor

Vill ni veta något om mig eller mina hästar? Fråga det här isåfall så svarar jag sen!:)


Ingen aning..

Vakna vid 12.00 ungefär, jättteskönt att få sova ut!  Känner mig änsålänge ganska bra, lite trött i kroppen bara.
Haha om någon vill veta vad jag snackar om så skriver jag lite kort om ''mina sjukdomar där nere''.

Jag har ingen riktig koll på vad jag ska göra idag.. Men upp till stallet ska jag iallfall och rida d-ponnyn ;)

Det är nämligen så att jag har i princip varit dålig hela året. Julen var det 40 graders feber, sedan var det bara trötthet och upptäckte senare att det var borrelia, åt pencillin i 2 veckor och var illamående av det. Efter det har det varit illamående och trötthet. Efter detta var det en kraftig förskylning som bröt ut, jag hosta något fruktansvärt och tappade rösten eller var jättehes. På färjan påväg till Finland(NM) var jag jättedålig. När vi var framme fick vi gå till doktorn och pencillin ytterligare en vecka. Efter NM och fram tills nu har jag ''bara'' haft problem  med trötthet,illamående och lite annat smått och gått.
Men jag har verkigen försökt att klara av ri¨dningen ändå och det har ju gått  ganska bra ;)
Jag har ingen riktig koll på vad jag ska göra idag.. Men upp till stallet ska jag iallfall och rida d-ponnyn ;)

Jag hoppas ni får en grym dag! :D 
 

Emma Tegelskär

Ja okej, mitt namn kan ni redan ;) Jag har fyllt 13 år iår och jag bor i Ytterby. Till hösten har jag ridit i 4 år. Det här är väl min ''hästhistoria'' :) Jag red lite grann på ridskola när jag var 8-9, på hösten 2008 köpte jag en b-ponny vid namn Hembys Jupiter.
På denna supersnälla läromästare lärde jag mig att rida. När jag fick honom kunde jag inte ens fatta galopp;)
På den tiden tyckte ju jag att dressyr var supertråkigt! Andledning till att jag kom in på dressyr var för att det gick bättre.. Jag startade en hopptävling med Jupiter (Juppe) och fick lite tidsfel och så för att det gick lite väl långsamt. Men när jag startade LC:1 i dressyr så vann vi, det var ganska kul ;) Juppe fick sedan fång igen men han klarade sig och han har det jättebra hos en tjej i Särö!

Efter Juppe var det en till b-ponny, Särkens William. En liten söt Welshponny som jag startade min första nationella tävling på! :)

Det började med vinster i LB:1 och sedan kom vi högre i klasserna, väl framme på våran första nationella så gick det bra runt 62 % i båda starterna. Men sedan gick det bara sämre och sämre.. Han gick inte alls bra, någon gång ibland kunde han gå jättefint. För han var en fin ponny! I slutet av våran tid tillsammans då vi fortfarande inte visste var det var så var jag mer rutinerad och kunde rida han bättre och då ställde han sig bara  på¨bakbenen. Veterinär besöken etc, det är en lång historia. För att fatta det kort, han hade kissing spines i ryggen. Han behövdes inte avlivas utan han blev triangelmärkt, vilket betyder att han inte får tävla, och nu rids han ibland av en liten 5-åring. :) 


Chopin A.M är en c-ponny jag ägde för inte så länge sedan. Han var en ponny med mycket kvaliteer!

Det var ganska svårt men vi tränade och lyckades! Vi kom till A-final på både Svenska ponny derbyt 2011 och SM. Men valde Montana till dom finalerna. Det var en av andledningarna till varför vi kände att vi behövde sälja han, att jag inte kunde ha två c-ponnyer. Men han är också en go ponny jag har älskat och älskar!
 
 
 


Moelgarnedd Montana RW 114
Han är en godkänd welshponnyhingst, född i Wales, Storbrittianien. Sedan var han i Holland innan han kom till Sverige och Stuteri nexis. Han är nu 16 år men fortfarande som om han vore 10 !;)  Han är verkligen en specielponny! Man märker inte att han är hingst, snäll i all hantering, samarbetsvillig, underbart bra psyke, alldeles lagom att rida ut på, hoppar bra, har fina kvaliter och har ett grymt vackert utseende! <3
Nu ska jag ändå försöka fatta mig ganska kort här men en liten guldponny! :)



Jag har ägt honom i 1 och ett halvt år nu. Jag köpte honom november 2010 och april 2011 tävlade vi vår första nationella tävling i hästhagen. Hela 2011 hade vi problem med hans rygg..  Vilket gjorde att jag inte kunde satsa fullt ut. Men det var endast sadelproblem, nu har vi en annan sadel som funkar utmärkt. Tack och lov ;)
Men det gick ändå ganska bra på de nationella tävlingarna och på SM tog vi silver!



Iår går han mycket bättre men vi har snubblat på målsnöret pga tekniska missar i programen. Det är något vi ska försöka fixa till SM iår! ;) Förutom ''vanliga'' nationella tävlingarna iår så har vi ridit de Nordiska Mästerskapen.
Det gick bra alla dagar! Första dagen blev vi 3:a, andra dagen stannade han tyvärr i 2 enkla byten vilket gjorde att jag tappade en massa poäng men blev 6:a.
Sedan kommer vi till finalen.. Han gick jättefint! Men ett galoppombyte vilket också ledde till att det inte blev något enkelt byte efter men endå 68 % och en andra plats! :D Men det blev ändå inget silver.. Just detta året i bara kategori C slog dom ihop med gårdagens resultat vilket gjorde att jag slutade som fyra med 8 hundradelar ifrån bronset. Ja det var surt men det var ändå jättekul, det gick jättebra, jag var tvåa i finalen och jag är jättenöjd!





Nyligen var vi också i Falsterbo och tävlade! :D Det var betydligt större än NM faktist! Men det gick bra där med! De missar som blev var bara för att han var otroligt laddad inne på banan! Framför allt i kuren! Men jag är jättenöjd med det med och jag blev 4:a båda dagarna!:)








Jag har ändå försökt att fatta mig lite kort iallafall;) Men nu vet ni väl det mesta om mig och mina hästar :)
Annars är det ju bara att fråga ;)
Men den tiden jag kommer blogga här nu kommer vara helt ''vanlig''. Jag kommer alltså inte skriva mera ''hästhistoria'' utan nu känner ni mig lite och nu får ni se vad jag har för mig dom här två dagarna!

Ha det jättebra så hörs vi senare!:)





Gästbloggare!

Hejsan! Mitt namn är Emma Tegelskär och det är jag som ska blogga lite här medans Alice är borta. :) Lite information om mig och mina två ponnyer kommer komma senare idag. Jag har nämligen varit i Lysekil hos min kompis, nu tar jag ett litet snabbt inlägg från mobilen. Ska upp till stallet och rida så kommer mera sen! :)


Nu Sticker Jag Till London

Efter en härlig Falsterbovecka åker jag nu till London i tre dagar. Kommer hem på söndag! Mamma går ut och går med Jack så länge, så att han ska få hålla igång ändå. Så länge kommer det vara en riktigt grym gästbloggare som kommer uppdatera er så att bloggen hålls vid liv. Alltså får jag lite bloggsemester också, hur ska jag klara mig? ;) Hoppas ni har bra dagar i Sverige, för jag lovar att jag kommer ha grymma dagar i London! Vi hörs.
 

Frågestund

Vad vill just du veta om mig och Jack? Frågestunden varar tills jag kommer hem och då blir det ett videoinlägg om ni frågar bra! :)


Inköp Från Falsterbo

Sugna på att se vad jag köpte i Falsterbo? Blev en hel del, så visar nog bara "höjdpunkterna" isåfall. Riktigt nöjd med alla köpen, speciellt med en sak! Om ni vill och kommenterar bra så kommer jag fota lite grejer jag köpt när jag kommer hem från London på tisdag. Vill ni se? :D
 

Eftermiddagspromenad Med Finaste

Hemma från sista dagen på Falsterbo nu. Kommer sakna det! Träffat goa vänner och speciellt dagarna med fina Julia var så härliga! Nu väntar London imorgon för min del, och för er del väntar det en stor överraskning på bloggen!


Det Sista Steget

Tog det där sista steget idag, har goa planer framför mig. Det kommer bli total förändring på G, och det bästa är att ingen vet om det. Åh, vilken lättnad att jag och mamma äntligen bestämt oss! Vi har snackat mycket om detta, och nu samlade vi mod att prata om planerna med huvudpersonerna. Så lycklig! Det kommer bli helt nytt och så fruktansvärt roligt.
 
Kommer inte berätta för er förrän allt är klart, haha älskar att plåga er lite.. ;) Imorgon kommer även ett långt inlägg ut på bloggen om en händelse som skedde idag. Har även planer för  bloggen då jag ska till London med en kompis och min pappa på söndag till och med tisdag. Vi hörs! 
 

Mot Falsterbo

Nu sticker jag till Falsterbo Horse Show och VIP tältet.. Wihooo :D Ser ni den nya designen förresten? Ska pilla lite till när jag kommer hem. 
 
 

Dagens Innehåll

Vart hos Jack på morgonen och longerade honom. Fixade även lite små saker på stallet och sådär! Kom hem och åt lunch, sedan stack jag, mamma och min lillasyster till Falsterbo Horse Show. Vi hade inte tänkt att kolla på någon speciell klass utan bara shoppa loss. Det gjorde vi också, kommer visa två av sakerna som var "höjdpunkterna". Vill inte visa allt för att jag vill inte att alla ska ha likadana saker, hahah ;)
 
Vi vart nog hemma vid halv åtta och då stack jag till en kompis där jag varit hela kvällen tillsammans med två andra. Hon har varit i USA i tre veckor nu, så vi hade mycket att snacka om. Mysigt! Morgondagen innehåller mycket, bland annat ska vi till Falsterbo på morgonen och sedan till en lite tråkigare sak. Tror inte jag lägger ut någon information om det på bloggen, tyvärr. 
 
Ska även fixa med headern och designen nu! Hoppas verkligen att jag får till det som jag vill ha det, måste bara fota nya bilder.. Sen så är den äntligen på plats! Såg förresten Nellies syrra Smilla idag, nästan Nellie! :D
 

Uppdatering Inom Kort

Haft en fullspäckad dag på Falsterbo Horse Show idag och shoppat massa fina saker. Lovar att uppdatera ikväll, ska dra ut nu. Imorgon har vi tråkiga planer, kanske berättar om det senare. Hörs!

Fina jag & Julia var igår, hahaha..

Mysiga Dagar

Har haft två riktigt härliga dagar med världens bästa Julia! Vi har chillat runt på Falsterbo Horse Show och bland annat sett ponnyküren och huntingen. Shoppade inget, men mamma vart också där med min mormor och de shoppade! Kommer bild på det senare. Vi träffade även goa AnnaMalin och Bella där. Imorgon ska jag nog kanske dit och träffa Bella igen, annars fixar jag bara med Jack. Vi får se! Han har tagit det lugnt nu, så inget speciellt att berätta om på den fronten.


Falsterbo Horse Show Dag 1

Vart på Falsterbo Horse Show idag och det var superkul! Träffade massa goa vänner hela dagen och kollade på 5 åringarnas dressyr, Hagahill Ponnykür kval och lite hoppning till och med. Shoppade inget idag, men gjorde iphone skal med Jack på (gratis till & med ;)). 
 
Nu sitter jag här med Julia och hon sover här i natt också. Imorgon ska vi dra ner till Falsterbo igen och kolla på Ponnyküren och massa annat såklart. Nu fungerar bloggappen igen, så det kommer nog bli något inlägg där nerifrån också. Vi hörs då!
 

Kan Inte Hålla Mig Borta

Kan inte hålla mig borta ifrån bloggen.. Men behövde nog den lilla "pausen" för att få ett bloggsug igen. Jag känner mig mycket bättre nu och allt kommer att lösa sig! Så jag börjar så smått med bloggen igen, ska fixa designen också eftersom den ser hemsk ut.. 
 
Idag bär det ner mot Falsterbo Horse Show tillsammans med Emelie. Vi ska förmodligen träffa goa Bella där om hon åker ner, annars har vi i alla fall en lunch planerad med Anna! Sedan möter jag upp Julia där, och hon sover hemma hos mig inatt och imorgon drar vi dit igen tillsammans. Idag är det ju ponnyekipagen som rider sin första klass, och det ska bli riktigt kul att se. Har många kompisar som ska rida också, håller tummarna för dem. Vi hörs!
 

Blogg Paus

Just nu behöver jag komma bort från allt ett litet tag, bloggen och sådär. Idag var det verkligen ett bakslag som svider riktigt mycket.. Vill tyvärr inte ge information på bloggen då det känns ganska privat och bara personer jag känner och litar på vet om det. Hoppas ni har förståelse för detta, har varit helt förstörd idag, men nu känns det bättre. Tack till mina fina vänner som hållt mig på gott humör när allt annat rasat, Isabella & Julia bland annat. Kärlek till er, och grattis till din vinst av Stora Rundan Bella, grymt! 
 
Jag återkommer till bloggen igen när jag känner att jag orkar med det också. Blir nog inte borta så länge, men måste få pausa lite med detta. Vi ses snart igen, jag lovar! 
 
Har dock fortfarande världens finaste ponny, ställer upp i alla lägen. <3

Consulation Idag

62 % med lite missar i fredags, 64,35 % med en stor miss igår (galopp efter halten i inridningen. Absolut helt nöjd, mitt första meeting och första derby! Kunde inte ha gått bättre.. Idag taggar vi Consulation och satsar på ett högre SM kval och kanske till och med en placering. Hade varit gött, men vi får se eftersom han kanske är lite trött nu tredje dagen. Håll tummarna 10.27 ;) (Ett detaljerat inlägg om hela derby helgen tillsammans med mina fina vänner och bästa ponnyn kommer senare ikväll. 
 
 Dagens startlista, 26 startande. 
 
 

Julia Wesén Cosmo

Hej allihopa!
Mitt namn är Julia Wesén Cosmo och jag är snart 15 år. Jag precis som Alice tävlar ponnydressyr på nationell nivå med mina två D-ponnyer Jonny Be Good och Hesselteich's Davenport.
Jag känner alltså Alice genom tävlingarna, och hon är så himla go! Och är så duktig tillsammans med Jack.

Just nu är både jag och alice iväg och tävlar på Svenskt ponnyderby, så Alice frågade mig om jag ville skriva lite!
Jag tänkte berätta lite kortfattat om mina ponnyer och våra meriter.
Jonny Be Good kallas Chippen är 13 år och honom har jag haft i 2 år, Tillsammans har vi gått ifrån LC till FEI på ett år. Vi har vinster och placeringar på nationell nivå, och deltog i Ponny SM 2011, och är kvalade till 2012. Chippen även kallad kungen hih!

Hesselteich's Davenport kallad Daven är 11 år och kommer ifrån Tyskland, Honom har jag haft i ungefär 7 månader och tillsammans har vi tagit oss ifrån botten till att kvala SM 2012..
När jag fick Daven kom han direkt ifrån tyskland och var varken utbildad eller tävlad, men fint riden! Jag hoppas kunna utvecklas mycket mer med honom och komma ut på dom stora tävlingar tillsammans, Han har mycket gång och absolut potensial.
Vill ni läsa mer om oss kan ni ju titta in på min blogg där jag skriver om allt gällande mina ponnyer och tävlingar http://juliawesen.se
Och så hoppas vi på mycket roligt nu efter Derbyt :)
 
Hesselteich's Davenport
 
Johnny Be Good

Bilder Från Förra Helgen

 
 
 
 
 
 

Tävingar Framöver

Vilka tävlingar har vi framöver? Just nu är det då Derbyt såklart men efter denna helgen ser det ut såhär:
 
19/7: Summer Games på Helsinborgs Fältrittklubb - FEI Lagtävlan, FEI Individuellt Mästerskap. 
27/7: Hööks Summer Dressage Cup på Jönköpings Fältrittklubb - FEI Lagtävlan x2, FEI Individuellt Mästerskap x2
8/10: SM på Föreningen för Equality Riders. Har ju bara kvalat, men inte säkert att kvalen räcker. Men, man kan ju alltid hoppas ;)
 

Svenskt Ponny Derby

Just nu befinner jag mig på Svenskt Ponny Derby i Dagstorp. Men, vissa av er läsare kanske inte vet vad det är och vill veta? Det är en riktigt stor tävling som hålls i både dressyr och hoppning. Det finns två "rundor", Lilla rundan och Stora rundan, beroende på vilken nivå ekipaget ligger på. 
 
Jag vet inte klasserna i hoppning, men dressyren (C och D-ponny eftersom B-ponnierna har speciella klasser) ser i alla fall ut såhär:
Lilla Rundan - fredag: Kval 1 - LA:1, lördag: Kval 2 - LA Lagtävlan för Ponnyallsvenskan, söndag: Final - LA:4, Consulation - LA:1. 
 
Stora Rundan - fredag: Kval 1 - FEI Inledande. lördag: Kval 2 - FEI Lagtävlan, söndag: Final - FEI Individuellt Mästerskap, Consulation - FEI Lagtävlan. 
 

Alltså är det två stycken kvalklasser och 35 % av startfältet går vidare till final i varje klass, medan resten tävlar i Consulation som är en slags B final. Jag rider Stora Rundan mot 43 andra utav Sveriges bästa D-ponny ekipage. Stenhård konkurrans alltså! Såklart vill jag komma till final, men det är nog mest troligt att jag kommer till Consulation. Nästa år dock!
 
Vi står uppstallade där, även om vi bor ungefär 45 min därifrån eftersom att vi vill öva oss inför de kommande meetingarna. Så jag har massa vänner att träffa där och det ska bli sååå roligt! Håll nu tummarna ;)
 
 
Fredag.
 
Lördag (söndag är ju inte ute eftersom att man inte kvalat än).

Transporten Rullar..

Nu rullar transporten mot Dagstorp och Svenskt Ponny Derby! Blogg.se har även fixat så det går att mobilblogga nu, så det kommer bli live bloggning. ;) Nu kör vi!
 
 
 

Busy Day

Först tandläkaren, sedan släppa in hästen och låta honom få massage. Åker hem och äter, tillbaks till stallet för att bada och pyssla om honom. Det bästa med tävlingsförberedelser! Ska klippa topparna på manen, hovskägget, stubben, i öronen och schampoonera osv. Kanske till och med fläta och knoppa dagen efter, jag startar så tidigt på fredagen.. Skrittar kanske ut en liten runda för att han ska få sträcka på benen. 
 
Smörja sadeln, tränset, mina älskade stövlar, you name it. Lasta ut grejerna i bilen, för att sedan vänta in mamma och köra mot Dagstorp och Svenskt Ponny Derby 2012. Väl framme så lastar vi ut alla saker och får det på plats, rider på banan och lösgör honom. Vi räknar med att vara där runt 17.00. Hoppas på att det är många kompisar där, så man kan ladda lite tillsammans. Vi kör hem när han fått sin mat, eftersom vi kommer sova hemma. Kanske vi sover över hos min moster någon dag (hon bor 5 min ifrån). 
 
Alltså blir det en riktigt proppad dag imorgon med massa spännande saker. Har taggat inför detta så pass mycket nu, let's make the best out of it. 
 
 
 

Sammanfattning Sussie Träningen

Kom nyss hem från stallet, sen stallkväll.. Vi körde mot Trelleborg vid 19.15 och jag skulle träna 20.00. Redan när jag satt upp var han döfin och loss i sidorna. Försökte att använda en annan ridstil och förlåta lite mer, istället för att det skulle bli missuppfattningar hela tiden. Alltså red jag otroligt mjukt och bara för sitsen och använde mig av halvhalternas förmåga. Red fram honom och han var med på noterna hela tiden, och var riktigt jäkla fin!

Red den programdelen som finns i lagprogrammet då man kommer i trav och gör öppna på långsidan upp till E eller B (beroende på vilket varv) och gör två halv volter, så att det blir som ett S, och sedan ut i sluta (bild där nere). Gjorde även några travslutor på diagonalen och travökningar, sedan red vi igenom programmen.
 
Det kändes döö bra! Om jag får till det så som jag red nu i helgen så blir jag riktigt lycklig. Han höll inte på att galoppera i traven, studsa, steppa eller vara allmänt jobbig överhuvudtaget idag vilket var ett jäkligt stort framsteg. Är så nöjd med honom och förväntansfull inför helgen! Nu är oddsen på vår sida. ;)
 

Mina Planer För Dagen

Idag är det chilla som gäller, inga måsten över huvudtaget. Packa, ladda men tagga ner också. Är så grymt nervös och spänd vilket inte är så bra inför fredag. Måste göra mitt allra bästa på fredag och lördag för att ha en chans till final. Måste sätta de höga procenten som jag vet att vi klarar för att komma in till SM. Mycket krav, men samtidigt måste jag sätta lite press på mig själv. 
 
Ikväll klockan 20.00 är det träning för Sussie i Trelleborg som gäller, en riktigt behövande träning. Måste få rätt på de sista sakerna nu så att vi har de bästa förutsättningarna inför Derbyt. Hård konkurrans, men det ska nog lösa sig ;). Det viktigaste är att få högre SM kval och att ha roligt, haha. Bjuder nog på ett till videoinlägg idag, känner för det. Ha det!
 

Tillfällig Design

Ville bara meddela att designen och headern är tillfällig. Hoppas på mycket bilder från Derbyt och sedan ska bästa Julia göra en header åt mig, hihi. Stå ut! ;)

Goa Grejer

Designen håller på att fixas, blått, rött och vitt är det nya temat.. Vad säger ni? Nu ska bara headern göras, sen är allt som det ska. Håller på att fixa tidsinställda och har massa spännande! Bland annat en fet gästbloggning och tips på en riktigt bra blogg. You excited?


Dunder Pass

Träningen för Christine gick verkligen över förväntan och så grymt bra! Vi valde att låta Christine rida honom i början för att han varit som han varit. Hon lossade honom och sådär och han vart jättefin! Han tramsade lite, men inte alls att jämföra med vad han gjorde igår.. 

Jag satt upp den sista kvarten ungefär och red det sista. Gud vilken skillnad det var idag! Vi fokuserade inte på några speciella rörelser utan bara på att han skulle vara loss, rund och låg i formen. Vilket han absolut var! Åh jag fick en ny livsglädje idag.. Nu kan jag somna gott i natt och slippa oroa mig inför derbyt ;)
 

Planer Idag

Idag tränar jag 15.30 för Christine. Denna träningen behöver vi verkligen! Hoppas att han skärper sig idag.. Ska även försöka fixa designen lite, har en vilodag från allt idag. Måste vila upp mig inför helgen, är sjukt utsliten.


Videoinlägg Om Ridpasset Idag

HAHA, stillbilden sviker aldrig ;)
 
 

Tävlingskonkurrenter Del 4

Måste hylla min fantastiska vän Isabella Tovek. Så grym tjej! Hon har både sin vackra hingst Magic Golden Boy (som jag är fullständigt kär i) och sin fina storhäst Capo som hon tävlar på. Förutom det faktum att hon är en riktigt duktig ryttare så är hon en skön tjej med humor haha. Hon toppar alltid klasserna och tävlade SM förra året bland annat. Kärlek till henne! :D


 

Falsterbo Horse Show

Snart är det dags för en utav årets största händelser, Falsterbo Horse Show att dra igång och det närmar sig med stora steg. Har längtat ända sen det slutade sist! Jag bor i princip 10 minuter från själva platsen så jag kommer hänga där typ varje dag, förutom när derbyt är (första helgen).

En utav sakerna jag ser fram emot mest är ponnyküren såklart. Mestadels för att jag känner några stycken som är med och tävlar där, men också för att man vet vem alla är nu och de är så himla duktiga. Julia sover nog här onsdag till torsdag så vi ser väl ponnyküren tillsammans :). Sen ser jag fram emot massa andra event också såklart.

Shopping, träffa kompisar, kolla på massa tävlingar och bara chilla runt! Samtidigt få värsta brännan om det är fint väder, låter rätt bra i mina öron. Har gamla lägerkompisar, tävlingkompisar, vanliga kompisar här nerifrån och någon killkompis att träffa där så det blir fullt upp. Ska även försöka få en bild med Nellie såklart ;).



Träningen

Träningen gick super som det har gjort för Sussie nu ett antal gånger. Hon vet precis vad vi behöver jobba med och vilka knappar man ska trycka på för att komma över tröskeln. I början var han lite jobbig, han bockade ganska mycket haha. Han skärpte sig när vi sagt till honom och då blev han superfin! Red igenom FEI Inledande & FEI Lagtävlan vilket gick lika bra. Grymt taggad till derbyt nu! :D
 
Snart ska jag sticka ner till Skanör och träffa Sofie & Josefin. Vi ska typ sova i någon studentgård eller nåt för Sofies pappa jobbar med det eller nåt ;). Supermysigt! Vi hörs. 
 

Sussie Träning

Hej bloggen, och alla fina läsare. Förlåt för dålig uppdatering igår, men hade inte tillgång till datorn på hela dagen. Var på årlig släktträff i Bjärred och träffade hela goa släkten på mammas sida. Mysigt värre! Var där hela dagen och kvällen, och mobilbloggning fungerar inte längre hos blogg.se..
 
Nu ska jag iväg om 5 minuter till stallet för att göra i ordning Jack och lasta för att köra till Sussie i Trelleborg och träna. Ser fram emot det eftersom att det gått så bra på träningarna för henne nu! Lovar att berätta hur det gick senare idag. Puss.