Alice Sjöstedt & Cracker Jack

Hej! Mitt namn är Alice Sjöstedt och jag har startat den här bloggen för att jag vill dela med mig av min resa mot toppen. Jag har haft två seriösa bloggar innan, tillsammans med mina kompisar, men jag känner för att köra mitt eget race nu!

Jag fyller fjorton i år och är alltså född 1998. Längst ner i Skåne bor jag, i en ort som heter Ljunghusen och tävlar för Lillhagens Ridklubb. Förutom att spendera min fritid i stallet så träffar jag mycket kompisar. Har otroligt fina vänner!

Men, det jag absolut brinner för är dressyr. Jag har blivit helt tagen utav denna sport! Nästan allting kretsar runt detta och jag älskar verkligen känslan när man rider dressyr. Man dansar liksom fram med hästen och det känns som att du kan klara allt.

Cracker Jack är då min fantastiska d-ponny. Han är född 1996 och importerad från Holland, därför har han en okänd härstamning. Han har en lång meritlista bakom sig med bland annat Johanna Due Boje och Josefine Ivarsson-Mårtensson. Tillsammans med dessa två ryttare har han gått SM ett antal gånger samt EM två gånger. En riktig läromästare alltså!

Jag har ägt Jack sedan den 5 september 2011 och mycket har hänt sen dess. Vi kom väldigt bra överens redan från början och det "klickade" mellan oss direkt! Efter hård träning bestämde vi oss för att starta min vår första tävling tillsammans och det gick verkligen över alla förväntningar. Det var visserligen bara en klubbtävling men jag fick 71 % i en LB:1. Ända sedan dess har vi blivit klubbmästare med 74 %, placeringar upp till regional LAP1 osv. Detta året har vi varit ute på de stora tävlingarna och startat upp till nationell FEI. Vi har två SM kval och just nu siktar vi på att höja snittet så mycket som möjligt för största chans att komma med. 

I början av året sökte vi till Talang Skåne som är ett projekt här nere i Skåne. Det är Ditte Egholm Hebsgaard, Maria Carlsson och Sonny Elfvin som håller i träningar och sedan är även Peter från Skånes Ridsportförund som håller i föreläsningar samt gästtränare osv. Ni kan läsa mer på www.talangskane.se. Jag sökte alltså in dit samt red upp, och kom med! Det är verkligen jätteroligt att vara med där, förutom att man får suverän träning så hittar man massvis med nya kompisar.

Nu väntar snart Derbyt i Dagstorp där jag rider stora rundan, Summer Games i Helsingborg, Jönköpings nationella och förhoppningsvis SM. Jag hoppas verkligen att ni vill hänga med mig i min resa mot toppen! /Alice Sjöstedt