Dagarna Hos Ditte

Har haft fullt upp sen jag kom hem, massa att ta igen och sådär. Dagarna hos Ditte var helt fantastiska och Clara och AnnaMalin är underbara! Träningen gick också super, två jobbiga men nyttiga pass eftersom att det tredje visade stor utveckling och framgång. Tröskeln finns knappt där längre.. Det känns mycket bättre inför Derbyt nu än vad det gjorde innan. 
 
Förutom att träna och passa upp på hästarna har vi paddlat, badat (i regn och med kläder, haha galet), myst med film på kvällarna och fotat en massa. Dagar jag aldrig kommer glömma! Bjuder på massa bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haha, kossa..
 
 
 

Tävlingskonkurrenter Del 3

En tredje person som är riktigt duktig är Sofie Andersson. Jag lärde känna Sofie och hennes mamma och pappa genom att vi provade en ponny hos dem, inte deras men Sofie red den. Vi provade flera gånger och det hade kunnat bli den, men det föll på slutet. Sofie är både en super duktig ryttare på ponny och häst. Hon rider två ponnier, Puccini 81 och Holliday, men även två storhästar, Dressman 50 och Donna Samba NDS (36). Hon har tävlat SM, EM, internationellt, i Globen och massa mer. I sommar ska hon till NM, EM & Falsterbo och rida. Grym tjej! :D

Sofie & Puccini 81
 
Sofie & Holliday

Vilka Bloggar Jag Läser

Vilka bloggar läser jag egentligen? Vilka bloggar ger mig inspiration och glöd till att göra min så bra som möjligt? När bloggar jag som bäst?
 
Dessa frågor har jag fått många gånger, och tänker svara för er alla nu. Jag läser några hästbloggar, men endast de jag anser ger mig något och är intressanta. De som får mig att vilja göra lika bra, om inte ännu bättre. De bloggar som får mig att bli bloggsugen. Just de bloggarna är riktigt bra enligt mig, när de får mig att vilja göra detsamma. Bloggarna jag läser är www.juliawesen.blogg.se, www.nellieberntsson.se, www.nicholaihollesen.se, www. annamalinlyden.devote.se & www.svenskponnydressyr.blogg.se
 
Ni alla borde gå in på dessa bloggar och ta er en titt, jag lovar att det kommer vara värt det. Jag har inte riktigt tid att läsa så många bloggar, men dessa fyra är något att kolla in! De får mig att vilja göra min blogg minst lika bra. Jag själv får inspiration utav dessa bloggar bland annat. Även från vardagslivet och allt det runt omkring. Jag bloggar bäst på kvällen. Så sent som möjligt, precis som när jag skrev detta. Tidsinställda inlägg är min bästa vän ;)
 
 

Kommer Hem Idag

Idag kommer jag hem efter förhoppningsvis fyra otroliga dagar fyllda med träning och skratt. Dagar jag aldrig kommer att glömma, precis som när jag var där i påskas. Jag vet att det kommer bli exakt lika roligt, intensivt och lärorikt. Hoppas ni stått ut med mina tidsinställda, haha ;)
 
 

Bildminnen: Österlunds Lurifax

 
 
 
 

New Pictures

Dessa två träningarna, i fredags och i söndags för Susanne Pennander, var det bästa passen jag någonsin ridit. Det var som om tröskeln vi jobbar oss över inte var där. Han har aldrig varit så fin som då, och jag har aldrig ridit så bra. Nu vet jag exakt hur jag ska rida oss över tröskeln. Akta er nu för mig och min älskade ponny, för detta kommer bli GRYMT när vi får till det på tävlingarna. 
 
Travar fram.
 
 
 
 
 

Living The Dream

Seriöst, allting rullar på så grymt bra just nu. Jack har aldrig varit så fin som nu och jag har aldrig ridit så bra som nu. Vi börjar komma över den här tröskeln som vi kämpat med i månader nu. Äntligen lossnar det och allting faller på plats. Gud, jag älskar livet mer än någonsin just nu!
 
 
 

Tävlingskonkurrenter Del 2

En annan riktigt duktig ryttare är Jacks förra ägare Josefine Ivarsson-Mårtensson. Tillsammans med hennes ponny Top Nemo rider hon internationella tävlingar och bland annat SM. Nu i sommar ska hon tävla EM i Schweiz. Med Jack red hon även EM i Polen förra sommaren och SM bland annat. Hon är en stor förebild för mig, inte bara en grym ryttare utan även en så otroligt stark person. <3 
 
 

Derbyt I Dagstorp

Nu börjar det närma sig för det årliga Derbyt i Dagstorp! Den 6-9 juli håller det hus och det är första året jag är med. Jag rider stora rundan vilket innehåller dessa klasser:
Fredag: FEI Inledande, kval 1.
Lördag: FEI Lagtävlan, kval 2.
Söndag: B Final/Consulation: FEI Lagtävlan, A Final: FEI Mästerskap.
 
Alltså kvalar man bägge dagarna för att se om man kommer till A eller B final. Så klart siktar jag på A final, men det är inte det viktigaste enligt mig. Det blir första gången som jag möter så här många från resten av landet, så jag vill mest se hur jag ligger till där. 
 
Jack ska stå uppstallad, även om det inte ligger så långt härifrån. Vi ska testa oss inför Jönköping osv senare och tänkte att detta var det perfekta meetinget att börja på. Så, let's see! Massa kompisar kommer också vara där vilket är ett stort plus. Lätt en av sommarens höjdpunker.
 

Mot Ditte I Ljungbyhed

Nu sticker jag till Ditte och tränar i fyra dagar. Tillsammans med AnnaMalin och förmodligen någon mer, eftersom det blev en del ändringar. Men, det gör absolut ingenting! Ni behöver inte oroa er för att bloggningen kommer ta stryk utav detta, jag har fixat massa tidsinställda som kommer komma upp under dagarna. Ha det bra, för det ska jag! ;)
 

Packar Och Gör Tidsinställda

Tiden räcker inte just nu, men bilder osv från träningen kommer att komma upp! Har precis fått reda på allt om träningsdagarna hos Ditte, det kommer bli grymt! Jag och AnnaMalin är de enda som kommer och vi ska bo i deras mysiga stuga. It's gonna be a great week! :D


Grym Dag

Dagen har varit helt sjukt mysig! Började med att jag hade sovmorgon för en gång skull.. Vi körde min lillasyster till ett ridläger i lite utanför Hörby där hon kommer vara tills på torsdag. Var där ett litet tag och fick fika, sedan körde vi vidare mot Everlövs hästtävlingar.

Vilket ställe! Så grymt fint alltså. Kom även på att det var där Ponnyakuten var för exakt ett år sedan och spelade in, de träffade ju Jan Brink. Så jag har varit på samma ställe och suttit på samma läktarrad som min största idol Nellie. Haha, töntigt va? Men det är såna små saker som kan göra min värld.

Tävlingen i sig var också jättebra! Såg väldigt många fina ekipage, och träffade även på några kompisar. Alltså har det varit riktigt mysigt idag. Fick även handlat en ny tävlingströja, som man har under kavajen. På meeting behöver man minst två, så nu har jag så jag klarar mig ;)


Morgondagens Planer

Imorgon väntar en grym träning för Sussie. Träningen i fredags gick så grymt bra att det till och med var min bästa träning någonsin. Jag tänkte berätta om den så fort jag har laddat över bilderna mamma tog från kameran, vilket betyder imorgon. 

Vi kör till Sussies gård i Trelleborg för att träna imorgon, hon brukar egentligen komma till oss. Men det är bara på fredagarna eftersom hon har flera träningar då. Vi brukar även stalla upp Jack för tillridning och när vi är på semester där. Hon är så himla duktig och en riktigt bra tränare. Eftersom att jag har ridit för henne länge nu känner hon mig bra och vet mina svaga och starka sidor. Hon kan mitt ridsätt till hundra och vet precis när jag är på väg att göra ett misstag eller bli för uppstressad. 
 
Jag har lätt för att tappa tålamodet och bli stressad eller irriterad. Ingen bra egenskap! Det är absolut inte så att jag straffar hästen eller så, men blir liksom arg på mig själv för att det inte fungerar. Det är mer just nu när jag varit vid den här tröskeln, som vi har kommit över nästan helt nu. Vilket betyder att jag kan steppa upp honom ett steg till. 
 
Ska be mamma fota och även ta porträtt bilder av oss eftersom att det finns ett superfint fält bakom Sussies ridhus, perfekta stället för fotografering.. Ni har något att se fram emot! ;)
 

Mot Everlöv

Sitter i bilen nu påväg mot Everlöv för att kolla på hästtävlingar. Det är en stor tävling för stor hästar och vi ska kolla på Grand Prix osv. På tävlingsplatsen finns även shopping och massa annat roligt, hihi. Ska nog träffa Julia där också, så det ska bli riktigt roligt! Vi hörs. (Ingen bild för jag mobilbloggar ;))

Tävlingskonkurrenter

Lovade ju att göra ett inlägg om vilka hästar jag tävlar mot som har bra gång osv. Tar en häst i taget, så here you go ;)
 
Jarno RP 145 & Amanda Svanberg. Tänkte att jag skulle börja med Jarno eftersom att jag tidigare nämnt att det är min favorit. Det kanske finns läsare som inte vet vem det är, hoppryttare kanske som vill se hur han ser ut. Han är så grymt fin! En riktig sagohäst, verkligen. Jarno är då en hingst som tillsammans med Amanda gått EM och internationella klasser. De blev tvåa i SM förra året. 
 
 

Bildminnen: Åsbo RF 9/6 2012

 
 
 
 
 
 
 
 

Glad Midsommar

Glad midsommar allihopa! Det regnar, standard alltså. Se till att få denna dagen till den bästa, gör något du aldrig gjort förut. Ta det första steget, och gör det du aldrig vågat innan. Let's do this!


Vecka 26

Nästa vecka kommer bli en riktigt spännande vecka! Jag ska ställa upp hos Ditte tillsammans med AnnaMalin. Vi ska bo själva på ett Bed & Breakfast 5 minuter bort i 4 dagar. Ser fram emot det enormt mycket!

Det blir alltså en suverän träning samtidigt som jag och AnnaMalin får träffas jättemycket. Det enda som är synd med "tävlingskompisar" är att man inte bara kan ringa eller smsa och träffas. De bor oftast så långt bort, Jönköping i detta fallet. Men, därför blir man extra glad när man väl ses! :D
 
AnnaMalin, jag, Amalie & AnnaMalins mamma direkt efter att jag fått mitt andra SM kval i Åsbo RF.

Svar på frågestunden

Tänkte svara på den gamla frågestunden, även om jag har en ny start. Vill ju inte lämna några frågor utan svar.
 
Hur gammal är Jack? 16 i år, född 1996.
Vilka hästar har du ridit på? Massa olika från ridskolan, men haft två egna. Min c-ponny Österlunds Lurifax (såld förra året) & min d-ponny Cracker Jack.
Vad är det bästa inom ridning/stallet/sporten? Att man kan ha kontroll över ett sådant stort djur och bandet som skapas mellan en häst och ryttare. Sedan att tävla, men det är en annan femma. ;)
Det bästa som hänt dig? Samtalet mamma fick utav Jacks förra ägare att de ville att vi skulle prova Jack. Aldrig varit så spänd som då, vem visste att det skulle sluta såhär fantastiskt?
Det sämsta som hänt dig? Svår fråga, men inom hästkretsen var det svåraste nog i alla fall att släppa taget och sätta ut min c-ponny Luris på annons. Aldrig gråtit så mycket som då. 
Kan du inte göra ett vanligt inlägg med bilder och en kort liten text typ om vilka ponnysar du tävlar mot som är fina och som har bra gång mm? Skulle varit roligt och intressant! Absolut.
Vilka hästar tycker du är finast? Alltså ponnier du tävlar mot. Finns massa fina, men t.ex Jarno RP 145, Top Nemo, Puccini 81 såklart.
Har du stall hemma eller är du inackoderad?
Inackoderad.
Är Jack din enda häst?
Japp.
Om ja, skulle du vilja ha en till?
Ja, det hade jag gärna velat. Men, har inte tid eftersom att jag börjar åttan efter sommarlovet. Om man inte hade behövt göra allt runt omkring utan bara ridit hade jag nog haft en till.
Varför valde du just Jack?
Han är perfekt! Det klickade mellan oss två direkt och jag och mamma bara visste att det var han vi skulle ha första gången jag såg honom.
Skulle du vilja byta liv med någon ponnyryttare för en dag, och isåfall vem? Hade nog velat byta med Amanda Svanberg för att hon har så många fina hästar att rida. Sedan är hon så grymt duktig också! Eller Nellie Berntsson, men det är en helt annan sak ju..
Vilken ponny är din favorit i de olika kategorierna?
B-ponny:Monty eller Tuffe (ska inte ens försöka ge mig på att stava namnet, haha!). C-ponny: Moelgarnedd Montana RW 114. D-ponny: Jarno RP 145.
Känner du någon ponny som ska vara med på ungponny sm? Ja, Amanda Eneberg med Lidens Cap Rory är en nära vän till mig som har ett snitt på 68/69 % tror jag. Hon är nog garanterad, hoppas jag i alla fall.
Vad tycker du om så kallade ponny mammor?
Kan inte riktigt uttala mig om det, har inte blivit utsatt för det så vet inte exakt vad jag ska svara tyvärr.
Bästa med Jack?
Hans stora vackra personlighet!
Beskriv dig själv med fem ord.
Glad, målmedveten, bestämd, snäll & omtänksam.
Beskriv Jack med tre ord.
Världens finaste häst.
Tävlingskompisar?
AnnaMalin Lydén, Julia Wesén Cosmo, Vendela Hafström, Lerke Nordum, Kajsa Fransson, Sofie Johansson, Isabella Tovek, Emma Svensson, Josefine Ivarsson-Mårtensson och en massa mer. 
Favorit kille i hästvärlden? Nicholai von Benzon Hollesen.
Favorit tjej i hästvärlden?
Nellie Berntsson.
Ska du till Falsterbo i sommar och isåfall med vem?
Ja, bor i princip 10 minuter från Falsterbo med buss. Kommer nog vara där varje dag ungefär och ska dit med massa kompisar. Julia ska bo här två dagar t.ex.
Vem är din största idol?
NELLIE.
Musiksmak? 
Ny musik.
Ponny/häst? Ponny.
Dressyr/hoppning?
Dressyr.
FEI mästerskap/FEI lagtävlan?
Lagtävlan.
Träning/tävling?
Tävling.
Vilken klubb vill du tävla för i framtiden? Ska förmodligen tävla för Åsbo RF med start nästa år.
Ska du vara med i elitserien? Om allt går som planerat, ja. Mer om det senare!
Kan du inte berätta i din frågestund om stunden när du fick dina smkval, båda två. känslan liksom! Magiskt, går inte att sätta ord på det.
Skulle du kunna tänka dig ha blogg med någon? Som det ser ut nu är jag nöjd med att blogga ensam. Man får det precis som man vill ha det, så nej inte för tillfället.

Dagens Ridpass

Red i Böckmann ridhuset idag och kände igenom honom lite grann. Hade en mini träning för mamma, vilket gick väldigt bra. I början var han lite tjafsig, men det löste sig efter jag hade värmt upp. Till slut blev han riktigt, riktigt fin! Han släppte liksom till och bara gick som en klocka.

Övade mest på skolorna och sådär. Det gick väldigt bra faktiskt, riktigt nöjd med passet. Imorgon är det träning för Sussie på morgonen och sedan åker nog jag och mamma till Everlöv och kollar på hästtävlingarna. Annars åker vi på lördag istället. I Everlöv är det stora tävlingar för hästar med massa grejer runt omkring. Shopping, utställning, modevisningar och mycket mer. Roligt! 

Mamma fotade även massa bilder, så here you go! Hade min fina röda outfit idag, ville matcha till det lite grann. Blir nog den imorgon också, eller den beiga. Vad tycker ni? Ska även be mamma fota eller filma imorgon, så stay tuned! :D Ignorera mina otroligt vackra miner..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Travar av.

Bo Jenå träning

Som sagt tränade jag för Sveriges förbundskapten i dressyr, Bo Jenå, i måndags. Han kommer vid vissa tillfällen till Lillhagen, då min tränare Christine känner honom väl sedan hon gick hippologen på Flyinge och träffade honom där. Har tränat för honom tre gånger innan, varav en med Jack.

Det började med att jag var färdig för att skritta ner till ridhuset, då det började åska och ösregna. Detta gjorde att jag fick vänta med att skritta ner ett tag och missade lite framridningstid. Men, kom ner och han skritta fram lite grann.

Träningen gick verkligen riktigt bra! Han var rätt stel i början, vilket inte syntes men kändes, men ju längre passet gick desto bättre gick det. Vi övade en massa övningar som finns i FEI programmen och det gick verkligen super! Bo är en riktigt bra tränare som ser precis det man behöver hjälp med och hittar de perfekta lösningarna. Detta var lätt den bästa träningen jag haft för Bo, och hoppas att han kommer snart igen. Egentligen hade mamma fotat, men minneskortet var inte i, så inga bilder hehe.